Eşecul lui Ponta l-a lăsat pe Ciurel fără sindicate prietenoase

Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia, crede că liderii sindicali i-au devenit potrivnici din cauza eşecului lui Ponta din alegeri, care le-a creat credinţa că va fi schimbată guvernarea.

Când Ponta părea pe cai mari, mai mulţi lideri sindicali au plecat din FNME şi s-au dat cu puterea, pentru a-şi păstra unele privilegii. Acum, cei mai mulţi sunt de partea salariaţilor în revendicările lor, doar câţiva rămânând dependenţi de Ciurel. „E vorba de lideri de sindicat care, trebuie să o spun şi pe asta, cred că prin decembrie au fost contactaţi la o întâlnire la Sinaia de personaje politice, care făcut nişte afirmaţii despre ce se va întâmpla în februarie: căderea iminentă a guvernului, venirea la putere a altor forţe politice şi sunt câţiva lideri de sindicat au încercat imediat o repoziţionare cu mesajul, vedeţi că nu numai Mitrescu şi Pîrvulescu, aveţi grijă şi de noi când s-o întâmpla. Ei, uite că trecu şi februarie şi nu se mai întâmplă ce credea. Sunt semnale că încearcă să se repoziţioneze înapoi. Nu cred că se va mai putea“, a spus Laurenţiu Ciurel la Radio Infinit.

Reamintim că la începutul anului 2014 a avut loc o ruptură, foarte multe sindicate părăsind, alături de Ion Ruşeţ, FNME pentru a trece la Federaţia Univers şi pentru a forma un sindicat majoritar. Proiectul unui sindicat majoritar nu a reuşit, chiar dacă au avut suportul administraţiei Ciurel, pentru că unii lideri au încercat să-i elimine pe alţii,. Acum, la negocierea CCM sindicaliştii din această tabără au avut puţine variante: rămân alături de Ciurel şi semnează reducerile salariale, dar sunt linşaţi de angajaţi, sau merg să reprezinte oamenii, dar sunt atacaţi de administraţie.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: