Excluderea lui Răuţ, amânată

Aşteptata şedinţă a Delegaţiei Permanente a PNL Gorj, programată pentru sâmbăta aceasta, prima după alegerea noilor structuri de conducere ale filialei, nu mai are loc. Noul preşedinte Dian Popescu a anunţat că şedinţa este amânată pentru luna viitoare, o dată nefiind încă fixată. Şedinţa are o miză aparte după ce Biroul Teritorial al organizaţiei a votat recent propunerea de excludere din partid a fostului purtător de cuvânt al filialei, Ion Răuţ, pe motiv de „fost securist”.

Delegaţia Permanentă este cea care decide în privinţa excluderii, „fostul securist” fiind totuşi membru votat în Biroul Teritorial şi participant la şedinţa ce a avut loc miercuri seara la sediul organizaţiei judeţene.

„Avem două şedinţe extrem de importante la nivel naţional. Pe 20 se desfăşoară Consiliul Naţional Executiv, iar pe 5 noiembrie este Liga aleşilor locali, şedinţe în cadrul cărora cu siguranţă vor fi luate decizii importante pentru partidul nostru. Ca să comunic deciziile respective colegilor din teritoriu trebuia să-i convoc într-o altă şedinţă pentru că, regula aceasta este. Dacă aveam şedinţa acum pe 16, aşa cum era stabilit iniţial, nu aveam nimic deosebit pe ordinea de zi şi, ca atare, amânarea este una binevenită, apreciez eu, dar şi colegii mei”, declara ieri Dian Popescu.

În consecinţă, despre excluderea lui Răuţ nu se va mai vorbi vreo lună de acum încolo, timp suficient pentru ca lucrurile pe acest subiect să se mai calmeze, prima promisiune făcute de noul lider al PNL Gorj la alegerea sa în funcţie fiind aceea de îndepărtare din partid a „fostului securist”. Răuţ rămâne însă convins că nu există motive temeinice de excludere a sa din partid, el contestând până acum cam toate şedinţele convocate de Dian Popescu. Mai mult, amânarea Delegaţiei Permanente se produce după ce filiala anunţase, printr-un comunicat de presă, că va apela la forurile centrale ale partidului pentru a clarifica situaţia lui Răuţ. „Fostul securist” îl indicase atunci pe vicepreşedintele PNL Lucian Iliescu drept fost şef al său, membru în fostul CC al PCR, Iliescu declarând la Târgu Jiu că asemenea oameni, gen Răuţ, nu au ce să caute prin partid, lucru care este însă posibil în continuare, după cum se poate lesne observa, declaraţiile şefilor liberali pe această temă neducând la tranşarea acestei probleme într-un fel sau altul. Răuţ a cerut atunci ca Iliescu să-i arate drumul spre ieşirea din PNL, lucru pe care încă îl mai aşteaptă, la viitoarea Delegaţie Permanentă vicepreşedintele de la nivel central fiind aşteptat să fie prezent la Târgu Jiu din nou.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: