EXCLUSIV! Ce conţine noul Contract Colectiv de Muncă al CEO!

Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia (CEO) arată că s-au dus vremurile bune pentru cei aproape 19 mii de salariaţi. Pandurul vă prezintă în exclusivitate ce conţin pachetele de performanţă, dar şi alte prevederi deloc favorabile angajaţilor. Cert este că sindicaliştii, deşi au fost majoritari în comisia de negociere, nu le-au ţinut piept celor din administraţie şi nu au obţinut prea multe lucruri, chiar dacă au declarat mereu că acest contract avantajează salariaţii, ceea ce nu este adevărat.

Documentul are circa o sută de pagini şi 22 de anexe şi astăzi urmează să ajungă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, unde, potrivit purtătorului de cuvânt al CEO, Elena Zamfir, va rămâne şapte zile pentru o serie de verificări.

Pandurul a obţinut contractul colectiv de muncă, pentru care administraţia CEO şi sindicatele au negociat aproape trei luni. Într-un prim articol vom prezenta ce înseamnă de fapt pachetele de performanţă acordate salariaţilor în funcţie de cantitatea de energie vândută de CEO.

Pachetele de performanţă, pe principiul „dacă“

În primul rând, salariul minim de bază al unui angajat din CE Oltenia va fi de 1.020 lei, venitul fiindcorespunzător clasei 1 din grila de salarizare. Maximum este 10.000 de lei.

Articolul 219 din contract spune că la nivelul societăţii este constituit un fond de performanţă economică, inclus în cheltuielile totale cu munca vie. Este vorba despre un fond de aproximativ 100 de milioane de lei.

Documentul spune că primul pachet va fi eliberat dacă este realizată o producţie de energie electrică de 9 TWh până la data de 1 august 2013. Acest prim pachet se referă de fapt la acordarea a 50% din cota de combustibil ce se cuvine tuturor salariaţilor societăţii. Cota de combustibil este de 2000 de lei pe an. De asemenea, dacă CE Oltenia va vinde 15 TWh până la data de 15 octombrie 2013, salariaţii încasează „o primă de performanţă necuprinsă în anexele la prezentul contract“!!!! Cât? Nu este specificată suma, dar de fapt această primă nici măcar nu există în contract. În final, în cazul în care compania produce şi vinde 17 TWh până la data de 30 noiembrie 2013, atunci cei 19 mii de oameni vor primi „diferenţa din cota de combustibil, prima jubiliară şi adaosul pentru sărbătorirea Crăciunului“.

Un alt punct din contract mai spune că „Pentru anul 2014, acordarea către salariaţi a fondului de performanţă se va stabili de comun acord, prin act adiţional la contractul colectiv de muncă“.

Săptămâna de patru zile, aprobată

Că situaţia la CEO nu se anunţă roz este demonstrat cu un articol mai jos. Pe de o parte sunt promise pachete extra-salariale în funcţie de producţia de energie şi sunt date asigurări că oamenii le vor primi, pe de altă parte se ia măsura trimiterii acasă. „Pentru anul 2013, părţile înţeleg ca, în funcţie de rezultatele economico- financiare ale societăţii realizate la 10 luni, in luna decembrie se vor acorda tuturor salariaţilor 2 zile libere neplătite“, potrivit articolului 226 din CCM care demonstrează că nici conducerea CEO nu crede că va putea atinge această performanţă.

Mai mult, în contract se prevede că dacă societatea va avea probleme financiare, salariaţii vor merge la serviciu patru zile pe săptămână şi tot atâtea le vor fi plătite:„În cazul reducerii temporare a activităţii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depăşesc 30 zile lucrătoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ sau a organizaţiilor sindicale reprezentative semnatare a contractului colectiv de muncă“.

VA URMA

În ediţiile următoare, Pandurul va publica ce drepturi au mai rămas sindicatelor din minerit şi energie, dar şi câte zile de concediu de odihnă, precum şi zile libere vor avea angajaţii CEO.

„Prin negocierea anuală a drepturilor individuale, salariul de bază al fiecărei persoane nu va fi mai mic decât cel negociat la data încheierii contractului colectiv de muncă, în condiţiile aceleaşi meserii de bază şi a postului“

Articolul 171 din Contractul Colectiv de Muncă

NEGOCIATORII: 16 LA 11

În „meciul“ administraţie-sindicate, Laurenţiu Ciurel a mandatat 11 persoane pentru a negocia drepturile salariaţilor, iar Marin Condescu 16. Aşadar, de la CEO au participat Daniel Pităroiu, Marian Motocu, Nicolae Viaşu, Ion Răuţ, Constantin Lăzăroiu, Elena Gârcu, Maria Scurtu, Sorin Olaru, Delia Slavulete, Sorin Olaru, Laurenţiu Zamfiroiu şi Dorina Jianu. De la sindicate: Marin Golea, Dumitru Pârvulescu, Gheorghe Etăgan, Constantin Mitrescu, Constantin Creţan, Adrian Marciuc, Nicolae Bădiţa, Eugen Iovan, Vasile Bordei, Nelu Roşca, Constantin Ciortan, Aurel Nanu Mic, Ilie Păunescu, Cristea Fluerătoru, Costel Mitruţ, Florin Trofin.

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: