EXCLUSIV: Soţia lui Bârcă, posibil primar la Turburea

Soţia actualului primar din Turburea, Ion Bârcă, ar putea candida la primărie, dacă actualul edil va fi declarat incompatibil. Viceprimarul recent exclus din PSD, Constantin Daju, susţine că Bârcă l-a dat afară din partid tocmai pentru ca el să nu fie o alternativă pentru alegerile din 2016. În replică, primarul Bârcă spune că este normal să aibă un plan de rezervă şi că soţia sa ar putea candida, fiind un om bine pregătit, care ştie problemele primăriei şi care l-ar învinge pe Daju şi din postura de candidat independent.

Viceprimarul din Turburea, Constantin Daju, a fost exclus zilele trecute din organizaţia locală a PSD, urmând ca liderii de la Gorj să confirme sau nu excluderea. Dacă va fi exclus definitiv, Daju îşi va pierde şi postul de la primărie. Bârcă l-a acuzat pe Daju de legături cu PNL, dar acesta din urmă spune că motivele excluderii sunt de altă natură. „Eu nu vreau să candidez la primărie, asta e o găselniţă a dumnealui. Ştie că are foarte multe probleme cu legea şi că n-o să mai poată candida pentru un nou mandat. În aceste condiţii, vrea să-şi pună soţia să candideze şi îi e frică de faptul că mă va susţine PSD pe mine”, a explicat Daju. Viceprimarul mai spune că Ion Bârcă are probleme cu ANI, iar acum este cercetat pentru abuz pentru că l-a ţinut pe cumnatul său interimar, fără concurs, doi ani la Serviciul de Gospodărire Locală.

Ion Bârcă a confirmat faptul că soţia sa va candida pentru funcţia de primar, în cazul în care el nu va mai avea voie. „Conflictul de interese de care vorbeşte domnul Daju este că l-am angajat pe cumnatul meu la Serviciul Public. Sunt nevinovat, nu mă aflu în conflict de interese, cumnaţii sunt afini de gradul II, iar în legea conflictelor de interese se specifică foarte clar că nu aveam voie să angajez rude de gradul I. Mai e şi problema cu ANI, iar ca orice om mi-am făcut un plan. În condiţiile în care nu mai candidez eu, o să candideze soţia mea. De fiecare dată, soţia mea a stat aproape de mine, ştie despre ce este vorba la primărie, este un om foarte competent şi bine pregătit, a avut funcţii de conducere în cooperaţie. Soţia mea ştie cu se mănâncă lucrurile într-o primărie pentru că de fiecare dată a stat alături de mine şi de munca pe care o desfăşor eu la primărie. Noi suntem o familie unită şi ne ajutăm reciproc”, a declarat Ion Bârcă.

Pregătit şi pentru o candidatură fără partid

Primarul nu exclude o candidatură a soţiei sale din postura de independent, în condiţiile în care PSD îl va susţine pe Daju. „Soţia mea este foarte competentă, ea nu a stat niciodată acasă, lucrează şi acum, are o societate comercială la care are aceiaşi angajaţi de 20 de ani. Dacă vrea să candideze pentru funcţia de primar, domnul Daju va trebui să convingă oamenii, iar oamenii îi convinge prin munca pe care o desfăşoară. Dacă doreşte să candideze pentru funcţia de primar, domnul Daju poate intra în competiţie, soţia mea poate câştiga alegerile şi independent. În primul rând, în spatele ei sunt eu, iar ea este alături de mine”, a precizat Bârcă. 

Constantin Daju spune că este de 22 de ani în PSD, dar că liderii de la judeţ ai formaţiunii i-au dat mână liberă lui Bârcă, deşi acesta este de un an şi ceva pesedist.

ACUZAŢII

Constantin Daju spune că un alt motiv de supărare a primarului a fost legat de faptul că a pus la dispoziţia poliţiei documente legale de angajarea cumnatului, fiind o anchetă în acest sens. De asemenea, Bârcă ar mai fi supărat că nu a votat alocarea de fonduri pentru Ziua Vârstnicilor, după desfăşurarea evenimentului. Ion Bârcă a spus însă despre Daju că este un Gică-contra, care votează împotrivă la orice proiect benefic pentru localitate.

Vizualizări: 564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: