Fă, mincinosule!

Mitocănia bate hoţia în România. Raidurile mascaţilor pe la casele baronilor nu sunt nici pe departe atât de comentate de românul de rând precum acel „fă, Doino” slobozit de gura premierului la adresa ministrului Apelor. Drept e că apelativul a făcut-o celebră pe ministreasa de care nu auzise aproape nimeni până acum. Până la urmă, dacă madam nu s-a simţit ofensată, nu o să mă apuc eu acum să-mi dau ochii peste cap. Pe mine m-au enervat mai mult cuvintele de după şi anume „aveai chef de nişte inundaţii?”. „Nu prea”, i-a zâmbit madam. Păi bine, Sfinte Ilie, când ai dat drumul la ploi, nu te-ai gândit că premierul e şi el cu familia în Deltă? Că „fă, Doina” îmbuca şi ea nişte legume de Paşti? Nu puteai să aştepţi să aibă chef?

Mitocănia politică este o obişnuinţă în România, mersul cu barca trasă de oameni la inundaţii este o premieră. Eu zic că la următoarea inundaţie,”fă, Doina” îl va lua în cârcă pe Victor,ca să vadă omul peste gard cât de inundate sunt casele. Că din barcă nu prea se vede bine şi a trebuit ditamai premierul să coboare de câteva ori.

Ce mi-a atras cel mai mult atenţia din episodul „fă, Doino” este uşurinţa cu care Ponta spune că nu este adevărat ceva ce a auzit o ţară întreagă. Pe înregistrarea de la Pro TV se aude foarte clar că premierul Ponta i s-a adresat ministrului Pană cu apelativul „fă”. Cu toate acestea, a negat vehement şi chiar a sugerat că un astfel de limbaj nu ar putea fi folosit decât de un marinar băutor de whisky. Adică de Băsescu. Cât tupeu, câtă nesimţire să ai în tine să negi evidenţa şi să îţi pui tâmpenia în cârca altuia? Atâta vreme cât toate „fămeile” din PSD au sărit în apărarea prinţişorului din barcă, nici nu mă miră tupeul acestuia. Fă, ministreselor, aveţi respectul pe care îl meritaţi!

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: