Falsificator reţinut de poliţişti

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au reţinut ieri, 27 septembrie, un tânăr de 28 ani, din Târgu-Jiu, suspectat de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La data de 27 septembrie a.c., orele 15:50, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin Numărul Unic de Urgenţă 112 de R.D., de 37 ani, din Târgu-Jiu, despre faptul că a fost contactat telefonic de reprezentanţii unei companii de telefonie mobilă din municipiul Bucureşti, pentru a confirma faptul că urmează să încheie optsprezece contracte de abonament de telefonie mobilă.

Bărbatul de 37 ani s-a deplasat la reprezentanţa companiei de telefonie de pe strada Unirii, din Târgu-Jiu, unde a constatat că o altă persoană, folosind o carte de identitate falsă ce conţinea datele sale personale, solicită contractele de abonament în numele său. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, reuşind să îl surprindă pe H.R.D., de 28 ani, din Târgu-Jiu, în timp ce încerca să încheie contractele de abonament. Din probatoriul administrat până în prezent, s-a stabilit că suspectul, în urmă cu două luni, l-a contactat telefonic pe bărbatul de 37 ani, împrejurare în care, declinându-şi, fără drept, o calitate oficială, i-a solicitat acestuia să îi transmită o copie a actului său de identitate precum şi documentele societăţii comerciale pe care acesta o administrează. Ulterior, suspectul de 28 ani, folosindu-se de documentele care i-au fost transmise, a falsificat cartea de identitate şi documentele societăţii, confecţionând în fals o ştampilă.

Din cercetări a reieşit faptul că H.R.D., cu două săptămâni în urmă, s-a deplasat la sediul unei alte companii de telefonie mobilă, pe raza municipiului Târgu-Jiu, unde, folosindu-se de documentele falsificate, a solicitat încheierea a optsprezece contracte de abonament. Astfel, suspectul a intrat în posesia a optsprezece telefoane mobile, pe care ulterior le-a valorificat la diverse persoane pe raza municipiului Târgu-Jiu. Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate de poliţişti, pe numele suspectului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

În cursul zilei de 28 septembrie a.c., H.R.D., de 28 ani, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şifals în înscrisuri sub semnătură privată. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: