Fără emoţii în Final Four

Energia i-a înecat pe marinari! În faţa unei echipe modeste, trupa lui Nini nu a avut nicio emoţie în a se califica în Final Four-ul din Cupă. „Vreau să aduc Cupa la Tg-Jiu!”, spune antrenorul Energiei.

Farul Constanța – Energia Rovinari 69-110 (26-27, 16-22, 11-38, 16-23)

Farul: Stănescu (20 puncte), Deconescu, Bucur, Minea (24), Enache (5), Trandafir (4), Oltean (4), Păun (12), Olteanu. Antrenor: Emilian Olteanu.

Energia: Watson (10), Troupe (12), Bratoloveanu (5), Gliga, Darby (28), Roșu (3), Kakaroudis (21), Vlaicu (10), Djapa (13), Alionescu (2), Karpelesz (2), Aktaș (4). Antrenor: Florin Nini.

Energia Rovinari – Farul Constanţa 118-49 (28-11, 31-17, 31-15, 28-6)

Energia:Djapa 20 puncte, Jazvin 18, Roşu 17, Karpelesz 15, Gliga 14, Kakaroudis 8, Aktaş 8, Vlaicu 7, Watson 5, Troupe 4, Bratoloveanu 2, Alionescu, Darby. Antrenor: Florin Nini.

Farul: Stănescu 12, Deconescu 9, Trandafir 9, Enache 6, Minea 5, Păun 4, Oltean 2,  Bucur 2. Antrenor: Emilian Olteanu.

Energia a încheiat trilogia cu Farul printr-o victorie clară în campionat şi o calificare lejeră în ultimele 4 echipe din Cupă. Gorjenii s-au încălzit pentru ultimul meci al anului de la Oradea.

Calificare la pas

Energiaa bătutfără probleme Farul sâmbătă în campionat (98-62) şi situaţia nu putea sta diferit nici în privinţa celor două meciuri din sferturile Cupei, meciuri pe care marinarii au acceptat să le joace la Tg-Jiu. Totul a fost doar un antrenament cu public pentru elevii lui Nini. Aceştia au reuşit să-şi mulţumească şi fanii, înscriind 228 de puncte în cele două jocuri de Cupă! Dacă duminică a reuşit nu mai puţin de 28 de puncte, Darby s-a menajat ieri în returul din Cupă, nebifând nici măcar unul din cele 118 puncte înscrise. Nici fanii nu s-au înghesuit la partida de ieri dimineaţă la care s-a înregistrat probabil un record negativ de audienţă pentru meciurile de baschet: 100 de spectatori.

Energia şi-a făcut perfect treaba în faţa micuţilor marinari, fie că sala a fost plină sau aproape goală. „Astăzi (n.r. ieri), cu Farul, am făcut un meci bun, chiar dacă la astfel de meciuri este greu să obţii o concentrare maximă a jucătorilor. Am dorit să rulez tot lotul, să mai luăm din minutele celor care au fost foarte folosiţi în campionat. Mă bucur că a fost un joc reuşit, cu eficienţă maximă, cu plăcerea de a juca şi a mai fost şi bună dispoziţie, lucruri care consolidează atmosfera bună de la echipă. Băieţii au ştiut să-şi folosească energia, atât cât trebuie şi să fie eficienţi”, a concluzionat Nini după meciul trei cu Farul.

„Este o performanţă faptul că am ajuns în Final Four şi trebuie să o tratăm ca atare. Chiar dacă acum am avut un adversar accesibil, sorţii ne-au scos un adversar puternic, respectiv deţinătoarea cupei, Gaz Metan Mediaş,  în primul tur.”   Florin Nini, antrenor Energia

326 – de puncte a reuşit Energia în cele 3 jocuri oficiale cu Farul

Nini vrea trofeul!

Energia merge astfel pentru a doua oară în careul de aşi al Cupei. Prima oară s-a întâmplat în 2009, chiar la debutul gorjenilor pe prima scenă, cu Theo Evans pe bancă. Atunci turneul final al Cupei a avut loc chiar la Tg-Jiu şi nu e exclus ca în 2014 să fie la fel. Totul depinde de cine oferă cei mai mulţi bani pentru a organiza Final Four-ul. Va fi practic o licitaţie care va porni de la 10.000 de lei iar cine va oferi mai mult va organiza turneul. Trebuie spus totuşi că Final Four-ul nu poate avea loc decât pe terenul uneia dintre echipele calificare în această fază a competiţiei. Celelalte 3 semifinaliste se vor alege după următoarele dueluri care vor avea loc în ianuarie: Asesoft Ploieşti – BC Târgu Mureş, CSM Oradea – BC Timişoara şi BCM Piteşti – U Mobitelco Cluj.

Oricare ar fi adversarele din Final Four, Nini vrea să aducă cupa la Tg-Jiu. „Calificarea în Final Four e o primă performanţă.  În funcţie de adversar, de ce să nu încercăm o finală şi chiar o cupă! Nu ar fi o performanţă mai frumoasă decât să aducem cupa la Tg-Jiu. Eu am două cupe câştigate la feminin. Nu mi-ar strica a treia cupă!”, crede actualul selecţioner al naţionalei feminine a României.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: