Farmacişti acuzaţi de înşelăciune şi evaziune fiscală

Afacerile cu medicamente sunt scoase la iveală de oamenii legii, chiar dacă reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate le țin ascunse de ochii presei. Bogdan Vodislav, fiul medicului oftalmolog Dana Vodislav, dezvoltă în județul Gorj o afacere cu medicamente. El deține și administrează mai multe farmacii. Este vorba de farmaciile “Optifarm” din municipiul Târgu-Jiu și din Rovinari.

Cea din Târgu-Jiu funcționează și cu un punct de lucru la Mătăsari, acolo unde oamenii legii au găsit nereguli. Se pare că farmacistul angajat la Mătăsari primea și elibera rețete gratuite și compensate bolnavilor din zonă, fără ca punctul de lucru să aibă contract cu CJAS Gorj. Rețetele erau apoi decontate de Casa de Sănătate prin farmacia din Târgu-Jiu. Mai mult decât atât, oamenii legii au stabilit și că Bogdan Vodislav nu a încheiat contracte cu furnizorii de medicamente și nu a evidențiat în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate.

În mare parte așa s-ar putea explica și de ce în unele farmacii din municipiul Târg-Jiu se termină foarte repede plafonul de eliberare a rețetelor gratuite și compensate. Polițiștii din Mătăsari au întocmit pe numele lui Bogdan Vodislav un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, iar farmacistul angajat la Mătăsari este acum cercetat pentru înșelăciune. (A.F.)

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: