Fiecare vot îi costă 4 – 5 euro pe candidaţii la alegerile parlamentare

Victor Banţa a calculat, în direct la emisiunea Gorj 24+, cât costă un vot pentru Parlamentul României. Consilierul judeţean al Partidului Naţional Liberal a ajuns la concluzia că un candidat la Camera Deputaţilor sau Senat trebuie să aloce cam 4-5 euro pentru un vot. 

Invitat la Emisiunea Gorj 24+ de la Gorj TV, Victor Banţa a făcut un calcul minim pentru a vedea de câţi bani trebuie să dispună un candidat pentru alegerile din 9 decembrie. „Vrând nevrând, în cel mai corect mod vorbind, un vot costă cam 4-5 euro, deci imaginaţi-vă pe un colegiul de deputaţi îţi trebuie10 mii de voturi, pe un colegiu de senatori îţi trebuie 30 de mii de voturi, ca să ajungi deputat sau senator'', a precizat Victor Banţa.

Consilierul judeţean al PNL Gorj spune că pe lângă notorietate, aprecierea cetăţenilor şi experienţă este nevoie şi de resurse financiare. „Ca să îţi faci prezenţa şi să intri în casă la om, îţi trebuie bani, bani de benzină, bani de afişe, plăţi pentru adunările publice unde mergi, în sensul că te costă curentul, te costă alte utilităţi. Nu este chiar aşa de simplu. Eu nu vorbesc acum de banii care se vehiculează la subteran, că au mai fost şi astfel de cazuri”, a adăuga Banţa.

Numele fostului prefect Victor Banţa a fost vehiculat pentru un post de deputat pe colegiul 1 din partea PNL.  Banţa nu crede că va fi nominalizat pentru o candidatură şi recunoaşte că nu dispune de aceste sume de bani.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: