Filip: Liberalii cu ştate vechi nu-l vor accepta pe Vîlceanu

Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari, este pesimist în ceea priveşte rezultatul PNL Gorj de la alegerile din 2016, în schimb într-un interviu acordat la Radio Infinit laudă performanţele primarului Florin Cârciumaru. În contextul scandalului dintre Dan Vâlceanu şi Dian Popescu, Filip spune că nu sunt şanse PNL să schimbe culoarea judeţului cu „oameni de teapa asta”.

Rep.: Când va începe PNL Gorj pregătirile pentru alegerile din anul 2016?

D.F: În politică, campania începe a doua zi după ce ai câştigat alegerile, dar noi suntem la sfârşitul unui mandat şi ar trebui să fim pregătiţi pentru alegerile viitoare, însă n-avem oameni puşi pentru Consiliul Judeţean, n-avem oameni pentru Primăria Târgu Jiu, n-avem nimic-nimic stabilit şi e păcat de la Dumnezeu pentru că acum eram pe val. Domnul Iohannis ne-a ridicat foarte mult partidul, dar pierdem aceste oportunităţi din cauza unor probleme, mă refer la Gorj, unde PSD este de 25 de ani la putere şi conduce, după Revoluţie, toate pârghiile din judeţ. E o muncă titanică să poţi să schimbi această politică.

Rep.: Credeţi că sunteţi în întârziere în ceea ce priveşte discuţiile despre candidaturile din 2016?

D.F.: Bineînţeles, suntem în întârziere mare de tot. Trebuia să scoţi nişte oameni pe tabloul politic, să-i vadă opinia publică, mai ales că avem o mare problemă. S-a creat o imagine proastă şi e foarte greu să vii acum cu un om, să-l pregăteşti şi să spui că va face mai mult ca domnul Cârciumaru în Târgu Jiu. E foarte greu să aduci acum un tânăr şi să spui asta despre el, când el singur trebuie să demonstreze acest lucru. Când faci munca asta, cu o lună de zile înainte de campania electorală?

Rep.: Credeţi că PNL va pierde alegerile la Gorj?

D.F.: Dacă vom continua să facem acest fel de politică la nivelul judeţului Gorj, cu tabere care se ceartă între ele în cadrul partidului, n-au ajuns nici bine la ciolan şi ei se ceartă care să ia puterea, care să fie preşedinte, sigur vom pierde. Nu avem nici o şansă să câştigăm alegerile cu oameni de teapa asta. Noi trebuie să venim cu ceva nou în faţă, ca oamenii să aibă încredere în noi că vom schimba ceva. Dar cu unul ca Dan Vâlceanu, unul ca nu ştiu care, care se opun acestor reforme, uite ce se întâmplă. Vom pierde şi în 2016 câştigarea puterii la Gorj din cauza acestor oameni.

Rep.: Credeţi că suspendarea lui Dian Popescu va rezolva problemele?

D.F.: Nu ştiu dacă va fi suspendat, pentru că decizia se ia de la Bucureşti. Nu ştiu dacă va fi un lucru benefic, pentru că este altcineva pregătit să ia partidul, aici la nivel de judeţ, sau se va continua cu acelaşi scandal? Credeţi că va accepta cineva să conducă cei de la PDL, care au avut câţiva primari la nivelul judeţului Gorj? Credeţi că liberalii cu ştate vechi în politică vor fi de acord să fie conduşi de Dan Vâlceanu? Nu vor fi de acord şi atunci scandalul va continua. Nu facem mare lucru dacă va fi suspendat Dian Popescu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: