Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Finanţare europeană pentru pregătirea tinerilor

Cursurile de formare profesională, stagiile de ucenicie pentru tineri şi proiectele pentru lucrări publice din România, care în mod normal s-ar fi încadrat doar pentru finanţare naţională, vor fi eligibile pentru finanţare europeană, potrivit unor noi reguli adoptate de eurodeputaţi.

 Proiectele de dezvoltare regională în statele membre cele mai afectate de criza economică, inclusiv din România, vor dispune de un acces mai rapid la finanţarea din fondurile structurale UE, conform noilor reguli adoptate miercuri de deputaţii europeni. Parlamentul European a susţinut creşterea volumului plăţilor pentru proiecte din România, Ungaria, Letonia, Lituania şi Estonia. Aceste ţări s-au confruntat cu o scădere majoră a PIB-ului în urma recesiunii economice. Din acest motiv, ele vor fi eligibile pentru acordarea de plăţi în avans în 2010: 2% din Fondul Social European şi 4% din Fondul pentru Coeziune. Ca parte a măsurilor UE anticriză, va creşte nivelul plăţilor în avans pentru proiecte care contribuie la crearea de locuri de muncă în ţările cele mai afectate de actuala criză. Astfel, cursurile de formare profesională, stagiile de ucenicie pentru tineri şi proiectele pentru lucrări publice, care în mod normal s-ar fi încadrat doar pentru finanţare naţională, vor fi astfel eligibile pentru finanţare europeană. De asemenea, regulile privind "dezangajarea" fondurilor vor fi simplificate (pentru fondurile angajate în 2007) pentru a oferi statelor membre o perioadă mai lungă de timp pentru utilizarea fondurilor UE. În prezent, statele membre sunt obligate să returneze Comisiei toate fondurile care nu au fost utilizate timp de doi ani de la aprobarea cererii de finanţare sau trei ani pentru UE-12, Portugalia şi Grecia. Noile reguli vor oferi o marjă de timp mai mare pentru proiecte care nu au fost încă aprobate sau implementate în perioada specificată. Proiecte care promovează eficienţa energetică şi utilizarea energiilor regenerabile pentru locuinţe vor putea beneficia de această finanţare din programe UE multiple. În plus, se vor crea instrumente de inginerie financiară pentru a sprijini astfel de proiecte. Ca răspuns la criza economică, instituţiile UE au convenit accelerarea fluxului de finanţare pentru proiecte din domeniul dezvoltării regionale şi simplificarea regulilor de implementare a fondurilor structurale pentru a oferi posibilitatea autorităţilor publice de a continua să investească în proiecte europene în ciuda constrângerilor bugetare. Comisia Europeană propusese iniţial să permită statelor membre aplicarea rambursării de 100% a plăţilor interimare care provin de la Fondul Social European pentru perioada 2009-2010, dar deputaţii europeni au considerat că finanţarea completă, chiar dacă temporară, este împotriva principiului cofinanţării de către UE şi Statele Membre şi ar fi prea costisitoare şi complicată. Deputaţii europeni doresc ca aceste reguli simplificate să intre în vigoare cât mai curând posibil, astfel încât statele membre şi regiunile să poată beneficia de această posibilitate de finanţare UE. Potrivit Tratatului de la Lisabona, revizuirea acestor reguli se desfăşoară conform procedurii legislative ordinare (codecizie).

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diverse:

Citește și: