Finanţarea de la Banca Europeana pentru drumul de la Sadu, retrasă

După îndelungi aşteptări şi promisiuni că drumul dinspre Sadu va fi modernizat, democrat-liberalul Nicolae Daviţoiu a declarat că în urma unor discuţii ce au avut loc la Bucureşti, drumul nu va fi făcut în niciun caz anul acesta, deoarece contractul cu maghiarii va fi reziliat, iar la începutul anului viitor va fi organizată licitaţia pentru o altă firmă. Victor Banţa, inspector guvernamental pe probleme de infrastructură, spune însă că s-a discutat chiar în aceste zile prelungirea contractului cu firma maghiară.

Nici prelungirea contractului cu ungurii nu este o veste bună, dar nici rezilierea contractului deoarece încheierea contractului ar putea însemna retragerea finanţării de la Banca Europeană. Retragerea finanţării ar obliga autorităţile la plata de penalităţi. Pe de altă parte, dacă va fi menţinut contractul cu maghiarii nu se ştie când vor începe lucrările. “Eu cred că este mai bine ca acest contract să rămână pentru că se vor pierde banii de la Banca Europeană, iar fără aceşti bani nu se va mai face nimic” a declarat Victor Banţa, inspector guvernamental.

Daviţoiu spune că este sigur că acest drum nu va fi modernizat curând. “Vă spun sigur că drumul de la Sadu nu va fi modernizat în acest an deoarece contractul cu firma maghiară va fi reziliat până la sfârşitul acestui an, iar la începutul anului viitor se va face licitaţie pentru a contracta o altă firmă” a declarat democrat liberalul Nicolae Daviţoiu.

ŢEAPĂ

De reabilitarea drumului dinspre Sadu se vorbeste de cativa ani, insa nici pana acum nu au început lucrările. Desi maghiarii au incasat si bani pe acest contract, autorităţile judeţene nu au luat nicio masura.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: