Firma Bayon, amendată cu 800 de milioane de lei

Garda de Mediu Gorj a aplicat săptămâna trecută una dintre cele mai impresionante amenzi, în valoare de 800 de milioane de lei. Firma sancţionată nu a fost alta decât cea care a câştigat licitaţia cu Consiliul Judeţean Gorj pentru a ridica gunoiul din cele 12 comune care fac parte din Asociaţia Intercomunitară ADIS. Mai mult, există zvonuri cum că firma ar dori retragerea din judeţul Gorj.

Firma de salubrizare Bayon a fost amendată spre sfârşitul săptămânii trecute cu 800 de milioane de lei de reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj în baza unui control făcut de aceştia la sediul firmei din Târgu Jiu. În urma controlului, comisarii au constatat că firma nu respecta autorizaţia prin neridicarea ritmică a deşeurilor din cele 12 comune şi punerea în pericol atât a oamenilor cât şi a mediului. „În urma controlului efectuat de noi am constatat că firma nu respecta autorizaţia, a lăsat mai multe comune cu gunoiul neridicat punând astfel în pericol sănătatea oamenilor. Reprezentanţii firmei nu au vrut nici măcar să semneze actul de constatare şi mai mult ca sigur vor contesta”, a declarat Ovidiu Ilie, comisar şef în cadrul Gărzii de Mediu Gorj.

Cer bani, dar nu strâng gunoiul

 Mai mult, din cauza nerespectării obligaţiilor ei, firma Bayon a dat mari bătăi de cap atât primarilor din Stăneşti şi Bumbeşti Jiu cât şi locuitorilor acestora. „Probleme au fost foarte multe, în toate comunele care aveau contracte cu această firmă însă în special <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Sadu şi Stăneşti. Noi i-am trimis prin poştă sancţiunea acum aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat Ovidiu Ilie. Cel mai recent scandal legat de această firmă este la Bumbeşti Jiu, unde primarul are de achitat o factură de un miliard jumătate, deşi firma de salubrizare a uitat să le strângă gunoiul. Primăria o să acţioneze în instanţă, între timp gunoiul fiind colectat cu utilaje închiriate. „Problema este încă nerezolvată, ne-au lăsat o factură de un miliard şi jumătate nejustificată pe cap dar nu o să rămână lucrurile aşa. Noi am închiriat deja nişte utilaje cu care strângem gunoiul până la licitarea unui alt operator. Despre firmă ce să zic, ei sunt retraşi de mult din Gorj că numai la noi mai colecta din când în când”, a declarat Constantin Bumbaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Potrivit comisarului şef, există zvonuri cum că firma respectivă ar vrea să renunţe la serviciile sale pe teritoriul judeţului Gorj , lucru confirmat acum ceva timp şi de reprezentantul zonal al firmei, Ion Ghindoc, care era nemulţumit de numărul de contracte încheiate în judeţul nostru. Mai mult, acesta nu a dorit să facă nici un comentariu asupra acestui subiect.

De altfel, Bayon a fost singura firmă care s-a prezentat la licitaţia organizată de ADIS pentru concesionarea acestui serviciu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: