Firma Consiliului Local Padeş, plină de datorii

Şedinţa de Consiliu Local Padeş a scos la iveală mai multe nereguli la firma înfiinţată de fostul primar Viorel Nicolescu. Consilierii locali au suspendat şedinţa de vineri ca urmare a unor discuţii „neprincipiale” după care s-au întâlnit din nou aseară. Potrivit primarului, consilierii au cerut un raport complet al activităţii firmei Util Padeş.

Şedinţa de Consiliu Local de vineri din comuna Padeş a fost suspendată de consilierii locali, după ce aceştia au aflat că firma al cărui acţionar majoritar este Consiliul Local este plină de datorii. Mai mult, consilierii au cerut ca la şedinţa de aseară să participe şi fostul administrator, Ilie Ciorbă. „Au fost nişte discuţii neprincipiale şi am suspendat şedinţa de vineri. Probleme sunt multe la firma asta, salariaţii nu şi-au luat salariile de trei luni, au şi ceva amenzi neplătite. Noi am solicitat să vină la şedinţă şi fostul administrator să răspundă de unde această situaţie. Acum firma are un nou administrator, pe Sever Corlan”, a declarat Ilie Drăgoteanu, consilier local PDL la Padeş. Primarul Mihai Argintaru spune că este normal să apară contradicţii în şedinţele de Consiliu Local, mai ales când sunt probleme. „Consilierii au dorit să fie informaţi cu lux de amănunte, au apărut anumite contradicţii privind activitatea acestei firme care funcţionează pe lângă Consiliul Local Padeş. Este dreptul lor, fiecare om are părerea lui”, a declarat Mihai Argintaru, primarul interimar din Padeş.

Potrivit consilierilor, vinovat de situaţia financiară a firmei Util Padeş se face fostul administrator Ilie Ciorbă. 

RĂSPUNDERE

Firma Util Padeş a fost înfiinţată pe vremea fostul primar, Viorel Nicolescu şi se ocupă cu colectarea gunoiului din localitate şi cu apa comunei. „Vom vedea ce vom face în continuare cu această societate că pentru că sunt probleme de câteva luni cu plata salariilor şi avem şi nişte datorii în urma unui control de la Finanţe. Vedem şi noi raportul financiar şi cineva va fi tras la răspundere şi aici sunt problemele între noi, consilierii, să ajungem la un numitor comun”, a declarat Viorel Nicolescu, fostul primar din Padeş.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: