Firmă obligată la despăgubiri după un accident de muncă

Un complet al Judecătoriei Târgu Jiu a decis ca o firmă din Schela care se ocupă cu exploatarea lemnului să suporte sume care nu sunt deloc de neglijat într-un caz în care un angajat al său a fost implicat într-un accident mortal de muncă.

Un muncitor a fost lovit de un arbore tăiat, iar un alt angajat, Toma Drăghici, cel care a tăiat copacul, a fost trimis în judecată ulterior sub acuzaţia de ucidere din culpă. Pedeapsa stabilită de magistraţi pentru el a fost de un an şi 8 luni cu suspendare.

Drăghici şi firma din Schela vor trebui însă să suporte o serie de despăgubiri către familia muncitorului mort, sumele putând fi atacate cu recurs, sentinţa instanţei nefiind una definitivă. „Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC VASS EURO SRL Schela, judeţul Gorj la plata a 35.000 lei despăgubiri civile, a 50.000 lei daune morale şi 300 lei cheltuieli de judecată către partea civilă Udroiu Elena. Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC VASS EURO SRL Schela, judeţul Gorj la plata a 50.000 lei daune morale,a unei rente globale de 13.600 lei şi unei rente lunare de câte 400 lei de la data pronunţării prezentei sentinţe şi până la terminarea studiilor, dar nu mai mult de împlinirea vârstei de 26 ani către partea civilă Udroiu Marian”, se arată în decizia instanţei, judecătorii stabilind ca Drăghici să plătească şi cheltuieli judiciare în cuantum de 7500 de lei.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: