Firmele din Parcul Industrial, somate să-şi plătească datoriile

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu are de încasat chirii de peste 70.000 de lei de la firmele pe care le găzduieşte. Directorul Cristian Toader Pasti a purtat discuţii pe cale amiabilă cu reprezentanţii societăţilor respective pentru recuperarea creanţelor. În cazul în care nu îşi vor achita datoriile, conducerea Parcului Industrial îi va acţiona în instanţă pe rău-platnici.

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu a reuşit să achite, în anul 2013, datorii de 150.000 de lei, restanţe din anii trecuţi. Asta în condiţiile în care o sumă de aproximativ 100.000 de lei a fost reinvestită în modernizarea halelor de producţie. „Am încheiat anul 2013 fără pierderi. Am achitat în mare parte datoriile la bugetul de stat. Mai avem datorii de 20.000 de lei la Finanţe. Încă nu am finalizat bilanţul, dar ne aşteptăm să avem şi ceva profit. Toţi banii îi vom reinvesti în modernizarea halelor pentru că ne interesează să asigurăm condiţii bune şi să ne păstrăm firmele existente în Parc. Halele vechi necesită reparaţii capitale, inclusiv înlocuirea tâmplăriei”, a declarat Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu. În momentul de faţă, în Parc sunt găzduite 11 firme care asigură circa 400 de locuri de muncă. O parte dintre societăţi au acumulat datorii mari pe perioada sezonului rece. „Avem de încasat creanţe de 70.000 de lei de la societăţile din Parc. Cele mai mari datorii le au două firme de prelucrarea lemnului, care pe timpul iernii nu au front de lucru. Cei de la Pirelli nu au datorii. Dumnealor şi-au început deja lucrul pentru că au export puternic în China”, a menţionat Cristian Toader Pasti.

Conducerea Parcului Industrial Bumbeşti Jiu a purtat discuţii cu reprezentanţii societăţilor rău-platnice. „Am purtat discuţii pe cale amiabilă cu reprezentanţii firmelor respective şi mi-au promis că vor începe să-şi plătească datoriile. În caz contrar voi apela la instanţă. Să sperăm că firmele care sunt acum în Parc nu vor da faliment şi că îşi vor desfăşura activitatea aici şi în acest an. Anii trecuţi au fost firme care au intrat în faliment şi noi am avut mari probleme din cauza datoriilor lor”, a precizat Pasti.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: