Fiscul gorjean, în control la firme mari din judeţ

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj a efectuat în cursul lunii februarie 108 acţiuni de inspecţie fiscală şi 36 de controale inopinate, încrucişate şi cercetări la faţa locului. Urmare a acestor acţiuni de inspecţie fiscală au fost constatate sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de 7.351.149 lei.

Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali s-au soldat cu amenzi, dar şi cu zece dosare pentru evaziune. Marin Ciumag, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, a spus că au fost efectuate 25 de inspecţii fiscale în vederea soluţionării deconturilor de taxă pe valoarea adăugată  cu opţiune de rambursare, fiind respinsă la rambursare taxă pe valoarea adăugată  în sumă de 159.829 lei.

La un contribuabil care are ca obiect de activitate fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii, au fost stabilite obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 3.823.930 lei, reprezentând taxă pe valoarea adăugată, impozit pe venitul din salarii şi contribuţii sociale datorate de angajator. Fiscul nu a admis deducerea taxei pe valoarea adăugată aferentă avansului facturat pentru servicii care nu au fost executate până la data controlului. Mai mult, taxele aferente salariilor nu au fost declarate în totalitate.

La un alt contribuabil, care desfăşoară activitate de transporturi rutiere de mărfuri, au fost stabilite obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de832.000 lei, urmare a neadmiterii la deducere, la calculul impozitului pe profit  şi a taxei pe valoarea adăugată deductibilă, a sumelor aferente documentelor de aprovizionare emise de mai multe societăţi, întrucât operaţiunile înscrise în aceste documente s-a constatat că  reprezintă operaţiuni fictive.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: