Fiul lui Popeangă ratează postul de director adjunct la Finanţe

Fiul deputatului PSD Vasile Popeangă pierde postul de director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, din cauză că nu este funcţionar public. Ba mai mult, acesta nu este nici măcar angajat în cadrul instituţiei. În momentul de faţă, noul şef al instituţiei aşteaptă să-i fie numit şi un director adjunct. Constantin Şarapatin se bucură de susţinerea social-democraţilor gorjeni.

Constantin Şarapatin, noul şef al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, nu are încă director adjunct. Deşi în cărţi pentru acest post era Alin Popeangă, fiul deputatului USL Vasile Popeangă, se pare că acesta va trebui să se reorienteze. Asta pentru că nici măcar nu este angajat în cadrul instituţiei. Ba mai mult, potrivit legii directorul adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj trebuie să fie funcţionar public, iar fiul lui Popeangă nu are această calitate.

Noul director al instituţiei se bucură de susţinerea conducerii PSD, după cum susţine preşedintele Florin Cârciumaru. „Ţinând cont de activitatea pe care a desfăşurat-o în cadrul Finanţelor, consider că este persoana indicată care să ocupe această funcţie. Şarapatin merită din plin încrederea care i-au acordat-o cei care l-au numit, este vorba de Ministerul de Finanţe. Eu sunt sigur că va aplica un management profesionist, de performanţă. Are atâţia ani de activitate şi experienţa lui poate să-şi spună cuvântul. Şarapatin a lucrat lângă foarte mulţi directori şi cu bune şi cu rele şi cred că ştie ce are de făcut”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj. Acesta a mai precizat că nu ştie cine va ocupa postul de director adjunct. „Domnul Popeangă nu este nici măcar angajat în cadrul Direcţiei de Finanţe, iar pentru acest post trebuie un funcţionar public, un om din cadrul instituţie. Rămâne de văzut cine va ocupa funcţia de director adjunct”, a menţionat Cârciumaru.

IMPOSIBIL

La rândul său şi Constantin Şarapatin, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, este convins că Alin Popeangă nu poate ocupa funcţia de director adjunct. „Alin Popeangă nu lucrează în cadrul instituţiei. Doar o persoană cu statut de funcţionar public poate fi numită în funcţia de director adjunct, iar dumnealui nu cred că are această calitate”, a declarat Constantin Şarapatin.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: