Flavius Stoican: Sarcină nu mai e interesat de fotbal

Antrenorul Flavius Stoican a avut un parcurs deosebit pe banca celei de-a doua echipe pe care a antrenat-o la Târgu Jiu. El a preluat vara trecută  formaţia finanţată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină dar tehnicianul spune că acesta nu mai este interesat acum de fotbal.

Antrenorul mehedinţean Flavius Stoican a ajuns la ACS Viitorul Târgu Jiu cu doar o săptămână înainte de startul sezonului aflat acum în desfăşurare. Acesta l-a înlocuit în funcție pe Victor Naicu, care fusese adus la Târgu Jiu doar de două săptămâni, după ce, o bună parte din pregătirea de vară a echipei a fost efectuată de antrenorii secunzi.
Stoican se află pentru a doua oară pe banca unei echipe de fotbal din Târgu Jiu, după ce acesta a antrenat anterior pe Pandurii, însă în Liga 1. Acum tehnicianul vrea să ajungă din nou în primul eşalon cu ACS Viitorul şi acest lucru poate fi posibil dacă echipa va ajunge să joace în play-off. Până acolo mai sunt de jucat şase meciuri pe care Soican le vede ca pe niste finale. ”Avem șase finale, pe care le vom trata foarte atent, mai ales primul joc, cu U Cluj, o echipă care încă speră la promovare. Fiecare punct contează iar două echipe promovează direct şi două merg la baraj. Nu este un capăt de țară dacă noi nu vom reuși. Nu vreau să pun o presiune și mai mare decât este, pe umerii jucătorilor”, a spus Stoican într-un interviu recent acordat pentru liga2.ro, precizând că omul de afaceri Nicolae Sarcină, cel care a finanţat echipa, nu mai este interesat de fotbal: „Se ştie că Nicolae Sarcină a pus bazele și că este inițiatorul acestui club, doar că dânsul a zis că nu-l mai interesează fotbalul, dar că se va bucura în continuare de reușitele noastre”.

Președintele echipei ACS Viitorul Târgu Jiu, care în urmă cu doi ani se numea ACS Energeticianul și juca la Petroșani, este ginerele lui Nicolae Sarcină, Alin Zgripcea. Dacă omul de afaceri Nicolae Sarcină este gorjean la origini, Alin Zgripcea este născut la Petroșani, acolo unde a jucat fosta echipă la care era preşedinte, ACS Energeticianul, cea a cărui continuatoare este ACS Viitorul.

Vizualizări: 21,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: