FNME: Continuăm protestele timp de o lună în Târgu Jiu

Liderul sindical Constantin Mitrescu a declarat că dacă sindicaliştii care protestează astăzi la Guvern nu vor rezolva nimic vor continua să-şi strige nemulţumirile la sediul secundar al CE Oltenia, din centrul oraşului Tg Jiu. Mitrescu spune că ar putea protesta zilnic, câte o oră, timp de o lună, circa 300 de persoane. Astfel, speră să atragă atenţia conducerii CE Oltenia, autorităţilor locale şi Guvernului pentru asupra problemelor salariaţilor din minerit şi energie.

Reporter: Ce revendicări aveţi?

Constantin Mitrescu: Principalele revendicări sunt nerespectarea contractului colectiv de muncă, negocierea actului adiţional la contract, care este obligatorie şi nu se respectă, o a treia revendicare este lipsa transparenţei privind situaţia economică a companiei. Solicităm schimbarea managerului Ciurel având în vedere că este urmărit penal şi celelalte revendicări sunt comune cu celelalte companii privind producţia de energie pe bază de cărbune în condiţiile reglementărilor ANRE, cu acele certificate verzi şi aşa mai departe.

Rep.: Câte persoane sunt din CEO?

C.M.: Mergem o sută de persoane. De la Complexul Energetic Oltenia sunt 50, restul sunt de la celelalte sindicate, de la Nuclearelectrica, de la Sindicatul Muntele din Valea Jiului, Compania Uraniului, de la Sare, de la toate sindicatele din FNME.

Rep.: Şi dacă nu se rezolvă nimic?

C.M.: O să facem la sediul secundar şi o să facem pe perioadă nedeterminată. Vom face o lună de zile câte o oră pe zi, cu 200-300 de persoane. Când venim de la Bucureşti şi nu se soluţionează niciuna din revendicările noastre principale, cele privind drepturile salariaţilor şi mă refer la acel act adiţional, privind creşterea salariilor cel puţin cu rata inflaţiei, atunci o să venim aici în centru şi o să scandăm.

Rep.: Când ar putea fi aceste proteste? De când?

C.M.: Probabil începând cu data de 25. O să aşteptăm şi noi o săptămână să vedem rezultatul acestui protest, dacă se continuă aşa o să discutăm această posibilitate în forurile colective ale federaţiei.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: