Fosta şcoală de jandarmi de la Sadu, transformată în penitenciar

Clădirea în care a funcţionat până acum Şcoala de Jandarmi, dar şi Centrul de Perfecţionare al Jandarmilor ar putea deveni penitenciar. În prezent unitatea este părăsită şi riscă să se degradeze, iar autorităţile vor să ca Ministerul de Interne să-i clădirii o nouă destinaţie.

Reprezentanţii Primăriei Bumbeşti-Jiu spun că nu şi-ar dori preluarea acestei clădiri deoarece nu ar putea să o întreţină, însă vor face toate demersurile  pentru stabilirea unei noi destinaţii. Primarul Constantin Bobaru spune că au fost vehiculate mai multe variante, inclusiv transformarea unităţii într-o închisoare. „Noi nu putem să gestionăm un astfel de patrimoniu şi nici nu ne-ar fi necesar pentru că este destinat ca unitate de învăţământ. Noi vom face campusul şcolar şi ne este arhisuficient pentru numărul de copii care se estimează a fi de vârstă şcolară în perioada următoare. Ne gândim în primul rând să fie reactivat tot ca unitate de învăţământ pentru Ministerul Afacerilor Interne. Dacă nu o să găsească o astfel de necesitate, o să ne gândim, au fost în discuţie mai multe variante. A fost o solicitare la un moment dat pentru a se face un penitenciar. Până acum nimeni nu a abordat această problemă foarte serios”,  a mai spus primarul din Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru.

O decizie, după Paşti

Conform spuselor autorităţilor locale, unitatea a fost folosită drept liceu în trecut, iar din anul 1994 a fost dată prin protocol Ministerului de Interne, unde a fost utilizată ca Şcoală de jandarmi până în anul 1999. Din acest an, clădirea a fost transformată în Centru de pregătire şi perfecţionare a cadrelor din cadrul ministerului, care în urmă cu circa un an a fost desfiinţat. Primăria din Bumbeşti Jiu doreşte ca Ministerul Afacerilor Interne (MAI) să-i dea acestei clădiri o nouă destinaţie. „Intenţionăm să facem lobby-ul necesar împreună cu Ministerul Afacerilor Interne pentru a da o destinaţie pentru fosta şcoală de jandarmi. Locaţia stă degeaba, se va deteriora şi încercăm să-i găsim o utilitate şi în viitor împreună cu autorităţile judeţene, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, parlamentarii de Gorj vom avea o întâlnire cu conducerea Ministerului pentru a identifica o astfel de destinaţie. O să fac o întâlnire după sărbători cu factorii de decizie. Am constituit prin hotărâre de consiliu local un consiliu consultativ, tocmai în acest sens”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: