Foştii mineri din Albeni, angajaţi pentru închiderea minelor

Primăria comunei Albeni aşteaptă să fie demarate lucrările de închidere şi ecologizare a Minei I, după ce la sfârşitul anului trecut au fost finalizate cele care au vizat Mina II. Primarul Dumitru Cornea va impune constructorului să reabiliteze şi un segment de drum distrus de mină. Lucrările vor fi executate de către foştii mineri. Tot în perioada următoare autorităţile vor începe lucrările de reabilitare a DC 27 A, cunoscut de localnici sub numele de „Drumul Minei”, investiţia urmând să fie suportată din bugetul local.

Autorităţile locale de la Albeni aşteaptă să înceapă lucrările de închidere şi ecologizare a Minei I, câştigătorul licitaţiei urmând să prezinte comunităţii un proiect de investiţii. Primarul Dumitru Cornea spune că va solicita constructorului să reabiliteze şi un segment de drum, distrus de mină. „În această perioadă îi aşteptăm pe reprezentanţii firmei câştigătoare a licitaţiei pentru închiderea şi ecologizarea Minei I Albeni. Dumnealor vor veni cu un proiect de investiţii pe care îl vor prezenta comunităţii. Le voi solicita să prindă prin lucrările din proiect şi modernizarea unui segment din drumul distrus de mină, de aproximativ 400 de metri”, a declarat Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni. De asemenea, în perioada imediat următoare vor demara lucrările de reabilitare a DC 27 A, cunoscut sub numele de „Drumul Minei”. „Pe Drumul Minei nu se mai poate circula, mai ales după ploile din această primăvară. Acest drum este prins într-un proiect pe fonduri europene, dar vom începe să-l reabilităm din bugetul local. Investiţia se ridică la 15.000 de euro, însă nu mai putem aştepta. În prima fază vom reabilita 1,4 kilometri de drum, urmând ca apoi după ce vom obţine fonduri să continuăm lucrările până la 2,7 km”, a mai precizat Dumitru Cornea.         

Aşteaptă să lucreze din nou pentru mină

Deşi mina le-a asigurat pâinea o viaţă întreagă, acum locuitorii comunei Albeni aşteaptă să înceapă lucrările de închidere a Minei 1 pentru a putea avea din nou locuri de muncă. „Firma care se va ocupa de închiderea şi ecologizarea Minei Albeni 1 va crea locuri de muncă pentru locuitorii comunei. Pentru închiderea şi ecologizarea Minei Albeni II au fost angajate 12 persoane, pe o perioadă de doi ani. Este vorba despre foşti mineri care au lucrat o viaţă la mină şi ştiu foarte bine ce au de făcut. Oamenii deja întreabă când vor începe lucrările de închidere şi ecologizare a Minei I pentru a mai găsi de lucru”, a declarat Dumitru Cornea. Lucrările de închidere şi ecologizare a Minei II s-au finalizat anul trecut. La vremea respectivă constructorul, o firmă din Vâlcea, a reabilitat un segment de drum de un kilometru, în cătunul Hârnea.         

Vizualizări: 296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: