Fostul primar din Săcelu, trimis în judecată

Fostul primar Ion Voica are din nou probleme cu legea, după un an și jumătate de când nu mai este în fruntea comunei Săcelu el având din nou de dat explicații pentru faptele sale din timpul mandatului. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci l-au trimis în judecată sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual și uz de fals, dosarul având primul termen la instanță chiar azi.

Fostul edil nu a putut fi contactat pentru a oferi explicații pentru acuzațiile ce-i sunt aduse, însă, conform rechizitoriului procurorilor, el trebuie să clarifice în fața judecătorilor modul în care și-a retrocedat cu de la sine putere vreo 300 de metri pătrați de teren situat în incinta Bazei de Tratament Săcelu, care aparține de Complexul Energetic Oltenia, o parte din teren aparținându-i unui localnic, Grigore Toader, care are calitatea de parte vătămată în proces. Voica a ridicat pe terenul respectiv o cârciumă, asta chiar în perioada în care se certa cu actualul edil Florin Jurebie și îl acuza că vrea să devină proprietar peste toată comuna.

Tranzacția ilegală a ajuns în atenția anchetatorilor, iar acum fostul primar s-a trezit trimis în judecată, în cazul unei condamnări el riscând să ajungă după gratii întrucât este recidivist. În decembrie 2008, Voica a accidentat mortal o bătrână din comună și a lovit-o pe o alta, în timp ce conducea băut la volan prin localitate. Edilul a fugit inițial de la locul accidentului și a stat departe de agenții rutieri, ulterior, la finalul procesului care a urmat, instanțele condamnându-l la un an și zece luni de închisoare cu suspendare, ceea ce înseamnă că în caz de recidivă situația lui Voica se cam complică.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: