Fotbaliştii trebuie să menţină distanţarea socială la antrenamente

LPF se pregăteşte de reluarea antrenamentelor la Liga 1 şi a transmis un „Protocol de reluare a pregătirii centralizate tip cantonament cu circuit închis pentru cluburile din LIGA 1” către FRF, AFAN şi MTS, pentru ca acesta să poată fi luat în considerare la elaborarea documentelor ulterioare. LPF doreşte ca echipele să revină la antrenamente din data de 15 mai şi apoi să se reia campionatul pe 6 iunie.

 Documentul transmis a fost comunicat şi tuturor reprezentanţilor cluburilor din Casa Liga 1. „Obiectivul principal al LPF și al cluburilor membre este protejarea sănătății jucătorilor și a celorlalți participanți la fenomenul fotbalistic precum și a familiilor acestora. Doar în subsidiar se urmărește reluarea treptată a activității sportive și numai în măsura în care aceasta se poate desfășura fără riscul infectării cu covid-19 și în acord cu dispozițiile organelor statale”, se arată în acest document care stabilește măsurile obligatorii pe care le vor aduce la îndeplinire cluburile membre ale Ligii Profesioniste de Fotbal cu ocazia reluării pregătirii centralizate, măsuri de la care nu se poate deroga, scopul acestor obligații fiind de a elimina riscul infectării cu COVID-19”.

Principiile de bază stabilite de LPF, unele dintre ele de-a dreptul draconice, au fost prezentate de Pro Sport printre acestea fiind şi faptul că se va menține distanțarea socială de cel puțin 2 m, exceptând părțile de antrenament care presupun contact fizic direct între jucători. Evident că jucătorii vor avea o oarecare teamă de contactul fizic, aşa că este posibil ca forbalul să nu mai fie atât de spectaculos.

Pe lângă protocolul prezentat, LPF a anunţat și că susţine demersul Ministrului Ionuţ Stroe de a se elabora, la nivelul Guvernului, în baza informaţiilor primite de la federaţiile sportive şi Liga Profesionistă de Fotbal, o ordonanţă care se fie aplicabilă pentru tot sportul românesc. Ministrul a propus testarea tutror sportivilor pentru coronavirus dar nu a spus ce se va întâmpla cu ceilalţi jucători dacă unul dintre ei este testat pozitiv. Varianta cea mai probabilă ar fi aceea că toată echipa care s-a antrenat alături de acesta va intra în carantină. Mergând mai departe pe acest scenariu, dacă jucătorul respectiv, infectat fiind, a evoluat într-un meci contra altei echipe, cel mai probabil şi acea echipă va intra în carantină. Nu se ştie dacă în acest scenariu campionatul va mai continua fără două echipe.

Vizualizări: 298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: