Alionescu nu crede că se va mai juca baschet în acest sezon

Oficialii de la echipa de baschet a CSM Târgu Jiu nu mai cred în varianta reluării campionatului de baschet. Antrenorul Claudiu Alionescu este chiar convins că actualul sezon nu se mai poate relua, o decizie în acest sens urmând să fie anunţată cel mai probabil după încheierea stării de urgenţă.

Antrenorul baschetbaliştilor gorjeni, Claudiu Alionescu, a luat parte la discuţiile cu oficialii FRB şi nu crede că se va mai juca în acest sezon. Mai mult, Alionescu a explicat pentru site-ul CSM Târgu Jiu şi de ce nu va fi posibilă reluarea sezonului în condiţii  normale: „În urma video conferinței desfășurate cu cei de la FRB, eu unul sunt convins că acest sezon va fi anulat, dar asta se va decide după ieșirea din starea de urgență. Este și foarte greu pentru a fi reluat, deoarece sunt multe variabile la mijloc: în primul rând această perioadă inactivă, care ar implica cel puțin o lună de zile pentru a putea aduce jucătorii în parametrii optimi pentru efort. În al doilea rând situația la nivel mondial, de exemplu SUA a devenit zonă roșie, iar majoritatea jucătorilor străini din campionat sunt americani, astfel pentru a putea reveni, ar însemna o perioadă de minim 14 zile de carantină. În plus, zborurile sunt anulate dinspre multe țări europene ce reprezintă punți de legătură cu SUA. Astfel, cred că este foarte greu pentru a putea desfășura un campionat în condiții normale, în care sănătatea tuturor celor direct implicați este primordială și în care sălile să fie populate așa cum suntem obișnuiți. În aceste condiții eu cred că ar fi mai bine ca totul să revină la normal începând cu sezonul viitor”.

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu evoluează în acest sezon în Liga Naţională, unde a primit invitaţia de a juca în vara anului trecut. Obiectivul gorjenilor era să nu retrogradeze şi erau aproape de a-l îndeplini dar este posibil ca lupta să nu mai continue şi sezonul să fie îngheţat, caz în care se va relua când va fi posibil cu aceleaşi echipe.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: