Pustai propune trei intermediare pentru încheierea Ligii 2

Fostul antrenor al echipei Pandurii Târgu Jiu, Cristi Pustai, știe cum se poate finaliza sezonul din Liga 2. Profesorul de matematică a făcut calcule şi propune trei etape intermediare cu care problema din Liga 2 ar fi rezolvabilă.

Pentru reluarea sezonului în Liga 2 se fac în fiecare zi calcule cu privire la încheierea acestuia. Când începe, cum vor fi comprimate meciurile și dacă poate afecta pauza prelungită sezonul următor. Cristian Pustai, acum antrenor la Dunărea Călărași, crede că situația nu este, în acest moment, atât de gravă.

Dacă meciurile se reiau la începutul lunii iunie, campionatul va avea foarte puțin de suferit, e de părere experimentatul antrenor. Totul se poate rezolva cu câteva intermediare. E nevoie, însă, ca pauza de vară să fie mai scurt decât în sezoanele precedente. ”Probabil că va fi nevoie de vreo trei runde intermediare. În general, fiecare echipă va mai disputa 14 jocuri. Cu cele trei intermediare, problema ar fi rezolvabilă. În timp de o lună şi jumătate s-ar putea termina. Asta ar însemna să excludem vacanţa de vară, pentru că tot avem parte acum de o vacanţă lungă. Şi, prin urmare, pauza dintre campionatul actual şi cel viitor va fi foarte scurtă. Practic, toată pregătirea o să fie din meciuri”,a spus fostul antrenor al gorjenilor de la Pandurii, care vede un final de sezon foarte intens: „Într-adevăr sunt echipe angrenate în lupta pentru promovare, iar de la jumătatea clasamentului în jos formaţiile se bat pentru evitarea retrogradării. Meciurile vor avea intensitate, vor avea şi dramatism şi frumuseţe. Cred că fotbalul o să revină, iar lumea e dornică. Nu cred că fotbalul virtual poate înlocui fenomenul în sine”.

Cristian Pustai vede și partea bună a suspendării campionatelor. Lumea o să revină la stadioane, atunci când se va permite accesul publicului, iar asta ar ajuta toate cluburile din punct de vedere financiar

Campionatul Ligii 2 nu va fi reluat până la ridicarea stării de urgență, însă, sunt șanse mari ca pauza să se prelungească și după. Cel mai devreme, pregătirea ar putea să înceapă la mijlocul lunii următoare, dar campionatele ar putea rămâne suspendate. Este posibil ca organizarea evenimentelor cu un număr mare de persoane să fie interzisă și pentru următoarele trei luni, deci, dacă fotbalul s-ar relua, meciurile s-ar desfășura fără spectatori.

Vizualizări: 450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: