Şase echipe din Liga 2 au cerut licenţierea pentru Liga 1

Mai multe echipe din cel de-al doilea eşalon mai speră încă în reluarea campionatului şi promovarea în prima ligă. Oficialii FRF au precizat că şase dintre formaţiile din Liga 2 au depus documentele pentru licenţierea pentru Liga 1 dar o parte dintre ele, şi chiar şi cluburi prima ligă, au probleme şi este posibil să nu primească licenţa.

Dintre cele 18 formaţii care mai sunt în Liga 2, un număr de șase echipe au depus dosarul în vederea obţinerii licenţei pentru a evolua în Liga 1. Din Liga 2, primele șase clasate vor să obțină licența pentru a o avea în cazul în care obțin promovarea sau se va stabili să promoveze direct mai multe echipe. Acestea sunt UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid. Unele dintre acestea mai au unele probleme pe care mai au timp să le remedieze.

Nu toate echipele care solicită licenţa o vor şi primi şi sunt chiar cluburi din prima ligă care încă nu îndeplinesc criteriile de licenţiere, una dintre acestea fiind chiar Dinamo. Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a anunțat că alte cinci echipe din prima ligă sunt în pericol să nu primească licența pentru sezonul viitor, ediția 2020/2021. „Sunt șase cluburi care au probleme cu licența. Pe lângă Dinamo, mai sunt cinci cluburi care sunt în pericol să nu ia licența din cauza datoriilor. Nu le dau numele dar asta înseamnă 40 la sută din cluburile din Liga 1”, a spus Justin Ștefan la DigiSport.

Lupta la promovare în Liga 1 în acest sezon este foarte strânsă. În acest moment, ocupanta locului 7 din Liga 2 e la două puncte în spatele echipei clasate pe poziția a 2-a. Pe lângă UTA (50 pct.), care e lider detașat în Liga 2, șanse la promovare au CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu 39 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul (ambele cu 38 de puncte), Rapid și Metaloglobus (ambele cu 37 de puncte).

Acestă luptă pentru promovare va face şi mai dificilă lupta pentru salvarea de la retrogradare, acolo unde se află Pandurii Târgu Jiu.

Vizualizări: 433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: