Pandurii a solicitat oficial prelungirea contractului pentru stadion

Contractul de comodat dintre Primăria Târgu Jiu şi echipa de tradiţie a Gorjului, Pandurii Târgu Jiu, ar putea fi prelungit. Clubul Pandurii  a solicitat oficial primăriei prelungirea contractului de comodat, iar cererea ar putea fi analizată luni, în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Pe 26 aprilie 2005, Primăria Târgu Jiu semna contractul de comodat în privința Stadionului Municipal din Târgu Jiu, pe care îl ceda, pe o perioadă de 15 ani, Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, doar că, în 2014, arena a fost demolată.

A fost ridicat un nou stadion, iar acesta a fost inaugurat în toamna lui 2019, motiv pentru care Pandurii solicită, acum, prelungirea vechiului contract cu încă cinci ani, deoarece între 2015 și 2019 nu a mai putut juca pe Stadionul Municipal.

În cererea oficială conducerea clubului Pandurii solicită prelungirea contractului cu perioada în care echipa nu a putut juca pe propriul teren. Aceasta va fi analizată, luni, în ședința consiliului local. Camilian Floroiu, directorul sportiv al clubului de fotbal a precizat că se solicită încheierea unui act adițional prin care contractul de comodat să fie prelungit cu perioada de 5 ani, în care la stadion s-au efectuat lucrări de modernizare: „Am explicat faptul că acel contract de comodat a fost întrerupt printr-un act adiţional semnat la începerea lucrărilor la Stadionul Municipal iar după încheierea lucrărilor nu a mai existat un alt act adiţional prin care să ni se ofere posibilitatea de a ne folosi bunurile din contract, doar la jocuri am putut folosi terenul de fotbal sau câte un antrenament cu o zi înainte de meciuri. Nu ar fi normal să se finalizeze acest contract de comodat, noi am solicitat doar să se respecte ceea ce prevăd documentele şi actul adiţional, ca acel contract să fie prelungit cu perioada în care s-au efectuat lucrări la stadion, perioadă în care clubul Pandurii şi-a asumat şi responsabilitatea de a menţine în stare bună gazonul şi acest lucru se vede, pentru că suprafaţa de joc este la nivelul la care ar trebui să fie”.

Dacă se ia în calcul şi perioada în care clubul Pandurii a amenajat noua suprafaţă de joc, cu sistem centralizat de încălzire şi irigare, atunci contractul ar trebui prelungit chiar cu şase ani. În 2011, Pandurii a mai avut o perioadă, de aproape un an, în care n-a jucat pe propriul stadion, atunci şi gazonul fiind înlocuit. Gorjenii au evoluat, la vremea respectivă, la Drobeta Turnu Severin, la fel ca în perioada 2015-2017.

Pandurii s-a adresat între timp instanţei şi aşteaptă o decizie şi în acest proces. Fosta vicecampioană a României din 2013 acuză și faptul că, în prezent, pe gazonul, înlocuit în 2011, din propriile fonduri, mai joacă şi ACS Viitorul Târgu Jiu (Liga 2) și FCU Craiova 1948 SA (Liga 3).

Vizualizări: 739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: