Fugaru, atacat de aripa pesedistă din PRM

Prim-vicepreşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete, susţine nici mai mult nici mai puţin că demersurile pentru schimbarea lui Ion Fugaru din funcţia de viceprimar la Târgu Cărbuneşti nu ar fi fost iniţiate de „aliaţii” săi din PSD, ci de adversarii din PDL. Democrat-liberalii sunt acuzaţi şi că l-ar fi manipulat pe conservatorul Ilie Petrescu atât de mult încât acesta să se fi implicat la începutul primăverii într-un puci de schimbare a lui Corneliu Vadim Tudor.

Gheorghe Bucălăete i-a luat la ture pe foştii preşedinţi Ion Fugaru şi Ilie Petrescu. „Ilie Petrescu să-şi vadă de treabă pentru că le face rău la oameni. Petrescu vorbeşte ca să nu-l ia somnul, mobilizat fiind însă de mentorul său Ionel Manţog. Nu e departe de acel puci din martie, când s-a încercat detronarea lui Corneliu Vadim Tudor. El cu PDL au încercat să pregătească oameni pentru atacuri în Consiliul Naţional. De aceea s-a şi amânat şedinţa pentru luna octombrie. El să-şi vadă de partidul lui”, i-a recomandat Bucălăete lui Petrescu.

Vorbe roşii cu „adrisanţi” portocalii

Bucălăete a povestit ieri şi cum a încercat acelaşi PDL să îl debarce pe Ion Fugaru din funcţia de conducere de la Primăria Târgu Cărbuneşti, prim-vicepreşedintele PRM Gorj făcându-se că nu ştie absolut nimic despre declaraţiile ferme ale lui Cristian Toader Pasti, care a spus clar că PSD are ca obiectiv recâştigarea funcţiei de viceprimar. Pasti i-a muştruluit cât a putut pe consilierii PSD pentru că au permis ca PRM, partid cu un singur consilier, să aibă postul de viceprimar, la scurt timp fiind demarate, fără succes, procedurile de schimbare a lui Fugaru. Bucălăete spune însă că PRM îl apără pe Fugaru şi pune tentativa de schimbare a viceprimarului pe seama „coaliţiei PSD-PDL”, în condiţiile în care PDL a anunţat că nu are nicio treabă cu edilul, iar PSD este partenerul oficial al PRM în Gorj.

„Noi ţinem la aleşii noştri, îi ajutăm şi nu va fi schimbat nici un viceprimar atâta timp cât îşi face treaba. Nu ne facem probleme din acest punct de vedere. La mijloc e o mare băşcălie. Nu avea nimeni intenţia să-l schimbe pe viceprimar. PDL să-şi bage minţile în cap, iar cei de la PSD să-şi vadă de oamenii lor. Suntem într-o majoritate la Consiliul Judeţean cu PSD şi trebuie să ne respectăm reciproc. Sunt şmecherii de cartier”, a mai spus Bucălăete, cel care l-a începutul anului era acuzat de Fugaru de faptul că ar fi complotat cu PSD pentru schimbarea sa din fruntea PRM Gorj, lucru care s-a şi întâmplat în cele din urmă.

Fugaru – declaraţii de „cascadorii râsului”

Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti a izbucnit ieri în râs când a auzit ce trăznăi pot să spună colegii săi de partid despre împrejurările în care s-a ajuns la cererea de schimbare a sa din funcţie. Fostul lider al partidului recunoaşte, de voie de nevoie, că „asta e valoarea partidului”, Fugaru spunând categoric că „aliatul” PSD a fost cel care i-a dorit capul, deşi în cele din urmă proiectul de hotărâre ce viza schimbarea lui a fost retras de pe ordinea de zi. „Nu prea am ce să comentez pentru că sunt declaraţii demne de Cascadorii Râsului. Cei de la PDL au fost minţiţi că li s-ar da lor un post de viceprimar, dar, omul lor urma să nu intre în turul doi şi, atunci, cei de la PSD forţau votul pentru ei. Eu am discutat cu consilierii şi le-am explicat că avem multă treabă de făcut la Primărie şi că nu e cazul să stăm acum de certuri şi scandaluri. E mâna lui Ion Călinoiu, el a vrut să spargă echipa de la Târgu Cărbuneşti, dar iată că nu i-a ieşit. De fapt, nici nu a mai fost luată în discuţie o asemenea propunere. Oricum, la asemenea declaraţii rămâi fără replică, mai ales când spui că Petrescu a fost gata-gata să-l dea jos pe Vadim. E de domeniul fantasticului, dar mai bine mă abţin”, a comentat ieri, pe scurt, Fugaru.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: