Gâlceavă: Problema lipsei locurilor de muncă s-a accentuat

Primarul din Turceni, liberalul Dumitru Gîlceavă, a declarat că tot mai mulţi locuitori se plâng de lipsa locurilor de muncă. Acesta a mărturisit că aproape toţi cei care vin în audienţă cer locuri de muncă.

 „Oamenii vin, din păcate, cu partea asta cu locurile de muncă şi vă spun că s-a accentuat în ultimul timp. Sunt foarte mulţi oameni care se tem că vor fi restructuraţi din minerit, din Complexul energetic. Sper să se găsească soluţii în viitor“, a spus acesta la Gorj TV.

Primarul mai spune că speranţa sa este construirea fabricii de ghips-carton de la Turceni. „Eu îmi puneam speranţa în construcţia fabricii de la Turceni, despre care s-a tot vorbit. Sper să înceapă, ei au promis. Inclusiv ieri am avut o discuţie cu cineva de la acea firmă şi au spus că vor face fabrica, dar până nu văd că încep construcţia nu vreau să mai vorbesc de treaba asta, că de prea multe ori s-a vorbit şi nu s-a început construcţia“.

Acesta a mai spus că veniturile încasate de la CE Oltenia s-au împuţinat. „Veniturile principale ale oraşului proveneau de la taxe de la termocentrale, cotele din TVA, impozitele  pe venit aferent salariile, care s-au împuţinat“, a mai spus Gîlceavă, care estimează reducerea de buget la câteva zeci de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: