Găurile IDP: Drum asfaltat fără bani la Tismana

Întreprinderea de Drumuri și Poduri (IDP) Gorj a pierdut un sac de bani și este puţin probabil să-l mai recupereze. Societatea Consiliului Judeţean Gorj a asfaltat un drum din Tismana, acum şase ani, și nu a primit vreun leu pentru aceste lucrări. Cum este posibil? Drumarii nu au fost solicitaţi să asfalteze drumul, zice primarul Marian Slivilescu.

Este vorba de o lucrare executată de IDP Gorj în anul 2011, de asfaltare a unui tronson de drum de 800 de metri în satul Isvarna, arondat orașului Tismana.

Lucrarea s-a ridicat la 300 de mii de lei, bani pe care societatea Consiliului Judeţean Gorj nu a reușit să-i recupereze de la primărie nici pe calea instanţei. „Au avut un contract care prevedea asfaltări în satul respectiv în limita sumelor aprobate în fiecare an prin buget. Au asfaltat un an, au primit banii pe porţiunea respectivă. Au continuat cu asfaltarea și în anul următor, pentru că nu se terminase drumul, iar primarul de dinaintea mea a spus că nu i-a pus el să-l asfalteze. Nu le-a comunicat că mai pot să asfalteze în continuare. Au asfaltat fără să aibă solicitare de la primărie. Asfaltul este pus”, a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Nu are documente, nu poate plăti!

Primăria s-a arătat dispusă să achite banii pentru lucrarea efectuată, însă aştepta ca IDP să câştige procesul în instanţă, pentru a putea avea o bază legală. Numai că IDP Gorj a pierdut procesul la Curtea de Apel Craiova. „Eu, ca primar neimplicat în tărăşenia asta, am nevoie pentru plată de o hotărâre de instanţă. Drumul este foarte bun. Nu avem probleme legate de calitate, din păcate nu sunt documente care să susţină cererea lor. Ca om, recunosc că s-a făcut lucrarea, sătenii au beneficiat de asfaltul respectiv. Ca și primar trebuie să am documente foarte tari atunci când semnez, mai ales pe o cheltuială din 2010. Dar, și să lași pe unii să lucreze și după aceea să le spui că nu ai bani...”, conchide primarul Marian Slivilescu.

PROCES

IDP Gorj a înaintat o nouă acţiune în instanţă împotriva Primăriei Tismana, la Tribunalul Gorj. Dosarul a fost înregistrat zilele trecute și nu a fost stabilit încă un termen de judecată.

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: