Gîrjoabă: Căldăruşe şi Ruşet rezistă cât va rezista Ciurel

Corneliu Gîrjoabă, preşedintele unui sindicat mic din CEO şi fost director de resurse umane, îl atacă dur pe Victor Ponta, care s-a referit la CE Oltenia ca la o şandrama. El a făcut comentarii şi pe marginea ultimelor schimbări din sindicate. El crede că Ion Ruşeţ şi Gabriel Căldăruşe, şefii SMEO, vor rezista atât cât va rezista pe funcţie şi directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

Reporter: Cum comentaţi declaraţia premierului, care a spus că CE Oltenia este o „şandrama“?

Corneliu Gârjoabă: Este un nesimţit. Puteţi să scrieţi chiar aşa, că am zis eu. Că e un nesimţit. În primul rând că CEO nu e o şandrama şi în al doilea rând că el nu a salvat nimic. CEO s-a înfiinţat în mai 2012. Când l-a salvat? Când nu era? CEO s-a înfiinţat pe timpul lor, pe 31 mai 2012. Ca să nu mai vorbesc de miliardele pe care le-a făcut Constantin Bălăşoiu profit. Minciuni şi nesimţire.

Rep.: Dacă aţi urmărit, spre deosebire de alte vizite nu a mai garantat locurile de muncă la complex.

C.G.: Da, chiar am observat. Nu a zis că păstrează locurile de muncă, ci că lasă la aprecierea directorului general Laurenţiu Ciurel. Nu le garantează cum fac papagalii de Călinoiu şi Cârciumaru.

Rep.: Dar directorul general spune că nu va da oameni afară.

C.G.: Ei, nu! Staţi să vedeţi din ianuarie. Ponta a zis că trebuie să aibă o companie cu personal şi cheltuieli cât să fie competitivă. O să ia măsuri, pentru că altfel nu poate rămâne în piaţă. E pe pierdere.

Rep.: Sunt schimbări şi în mişcarea sindicală. Domnul Ruşeţ a fost ales preşedinte executiv la SMEO.

C.G.: Da, am văzut că liderii de la SMEO sau SMER, cum i-o mai spune, ziceau că ei sunt diferiţi, că fac alegeri uninominale şi uită că făcură un post pentru Ruşeţ care a rămas fără funcţia de prim-vicepreşedinte la Univers. Unii ziceau că e o umilinţă. Nu! Pentru Ruşeţ este ceva extraordinar. O rezolvare favorabilă pentru el, care nu se poate supune unor alegeri pentru că pierde.

Rep.: Aşa credeţi?

C.G.: Păi de ce nu a candidat în locul lui Căldăruşe? Nu câştiga niciodată. El nu a câştigat niciodată uninominal. Doar la Senat, dar atunci era PD pe val, a avut noroc. El se bagă doar dacă are aranjat.

Rep.: Credeţi că se mai face acel sindicat majoritar?

C.G.: Nu. S-a terminat cu sindicatul majoritar. Cei din Motru, Jilţ şi Turceni nu vor vrea. Pierd funcţia, cotizaţia. Iar mişcarea sindicală se va fărâmiţa în continuare. Căldăruşe şi Ruşeţ vor rezista cât va rezista Ciurel. Au făcut un sindicat care este susţinut de administraţie. Pică administraţia, pică şi ei.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: