Gîrjoabă, un nou proces cu CE Oltenia

Corneliu Gîrjoabă are un nou proces cu administraţia Complexului Energetic Oltenia. De data aceasta, el este nemulţumit că a fost pus pe funcţia de inginer la Tehomir şi nu şef de departament, aşa cum a decis instanţa. În plus, Corneliu Gîrjoabă are de gând să ceară şi drepturile salariale ca urmare a suspendării din cadrul companiei. Fostul director a fost suspendat pe motiv că s-ar fi început urmărirea penală împotriva sa, la plângerea companiei. Procurii au decis ulterior să-l scoată de sub urmărire penală şi a revenit la serviciu. Gîrjoabă a încasat deja sume frumuşele de la companie, dar CE Oltenia mai are de dat bani şi acum.

Reporter: Aţi acţionat, din nou, în instanţă Complexul Energetic Oltenia?

Corneliu Gîrjoabă: Am contestat faptul că administraţia CE Oltenia nu respectă decizia instanţei. Am câştigat în instanţă, decizia fiind definitivă şi executorie, să fiu pus pe funcţia de şef departament de Resurse Umane şi ei nu respectă. Instanţa a anulat hotărârea lor din 2 octombrie, parcă, atunci când m-au pus inginer şi a obligat CEO să mă pună şef departament Resurse Umane. Apoi m-au suspendat şi după aceea în loc să mă pună şef departament Resurse Umane, funcţia pe care am avut-o, m-au pus inginer producţie la Tehomir. Eu eram la EMC, nu la subteran.

Rep.: Dvs. spuneţi că instanţa a decis să fiţi repus pe funcţia de şef departament şi aţi fost angajat pe postul de inginer. Asta contestaţi?

C.G.: Da. Cu salariu de gradul 1, dar total necorespunzător cu ce a dat instanţa. În hotărârea instanţei spune că trebuie să fie la acelaşi nivel de salarizare. Le-am dat adresă să mă pună pe funcţie conform hotărârii, nu m-au pus şi am contestat. Mi s-au oferit posturi, dar cu salarizări diferite faţă de ce a hotărât instanţa. Deocamdată sunt inginer la Tehomir.

Rep.: Aţi acceptat postul? Mergeţi la serviciu, la Tehomir?

C.G.: Da, mă duc la serviciu pentru că altfel îmi desfac contractul de muncă. De pe 14 martie am început. Dar nu respectă decizia. Într-adevăr decizia nu e irevocabilă, e definitivă şi executorie. Ei ar fi trebuit să execute.

Rep.: Prin reangajarea dvs. s-a închis subiectul suspendării?

C.G.: Nu mi-au dat banii pe suspendare până la ora asta. Trebuie să-mi dea toate drepturile salariile de pe ultimul post, şef de departament. Am fost suspendat un an şi ceva.

Rep.: Aţi făcut acţiune şi pentru recuperarea acestor bani?

C.G.: Încă nu, pentru că aştept să fie definitivă hotărârea prin care m-au scos de sub urmărire penală.

Rep.: Compania merge destul de greu. Directoratul va intra în şomaj tehnic. Ce credeţi despre asta.

C.G.: Cred că zic şi ei aşa. Eu nu cred că intră în şomaj tehnic. Asta e părerea mea.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: