Giuran a cerut de două ori să fie eliberat condiţionat

În primele două zile ale acestei săptămâni, fostul director din mineritul motrean Nicolae Giuran a depus la instanţele de judecată două cereri de eliberare condiţionată. La două săptămâni de la arestarea sa preventivă şi cu două înainte de a-i expira actualul mandat de arestare preventivă, care poate fi prelungit la mijlocul lui august, acesta cere judecătorilor să fie pus în libertate pentru a nu mai fi anchetat cu cătuşe la mâini.

Prima din cererile sale a fost înregistrată luni, dar a primit termen de judecată la Judecătoria Târgu Jiu tocmai pe 14 august, în condiţiile în care pe 15 expiră actualul mandat de arestare preventivă, iar până atunci e posibil ca procurorul de caz să ceară o prelungire a mandatului. Cea de-a doua cerere, depusă marţi, a ajuns mai repede pe masa magistraţilor, judecătorii urmând să dea un verdict în cursul acestei zile. Sentinţa nu va fi definitivă şi, chiar dacă îi va fi favorabilă lui Giuran, acesta nu va fi lăsat imediat în libertate.

Nicolae Giuran a fost reţinut pentru 24 de ore şi a primit apoi mandat de arestare preventivă pe 18 iulie, într-o anchetă în care el a ajuns după gratii alături de un fost subaltern de-al său, Sandu Gheorghe Benga, dar şi de liderul sindical din zona Motru, Cristea Fluerătoru. O firmă a sindicalistului a asfaltat, mai mult pe hârtie, drumul dintre Miculeşti şi Ştiucani, anchetatorii stabilind că lucrările au fost făcute de mântuială, ceea ce explică şi starea proastă a carosabilului. Prejudiciul în dosar este estimat la 1 milion de lei, ceilalţi doi suspecţi arestaţi preventiv neformulând cerere de eliberare condiţionată, aşa cum a făcut Giuran. Fluerătoru nici nu ar fi putut formula o astfel de solicitare, el fiind în stare de recidivă, după ce anul trecut a primit o condamnare cu suspendare de un an pentru că l-a agresat într-un scandal pe soţul actualei deputate de la Motru, Camelia Khraibani.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: