Giurcău, şomer şi falit după predarea ştampilei CJPC

Fostul comisar şef al Comisariatului Judeţean de Protecţie a Consumatorului Gorj a revenit din concediu medical ieri dimineaţă, pentru a preda Rodicăi Braia biroul şi documentele instituţiei. Mădălin Giurcău le-a acuzat pe Mihaela Răducan şi pe Daniela Michi de faptul că i-au blocat accesul la arhiva comisariatului. Mai mult, acesta a spus că a sesizat organele statului cu privire la neregulile depistate în perioada în care a condus instituţia.

Mădălin Giurcău a predat biroul şi documentele actualului comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj, ieri dimineaţă. Rodica Braia a preluat conducerea instituţiei în data de 2 aprilie, după ce Giurcău a fost destituit din motive disciplinare. Timp de câteva zile, comisarii nu au mai putut efectua controale din cauză că ştampila instituţiei era la fostul comisar şef aflat în concediu medical. “Domnul Mădălin Giurcău a fost în concediu medical şi până acum nu am putut intra în posesia documentelor instituţiei. Am anunţat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi am achiziţionat un nou registru de care era absolută nevoie pentru înregistrarea documentelor. Întrucât nu am avut ştampilă nu am putut efectua controale”, a declarat Rodica Braia, noul comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. La rândul său, Giurcău spune că activitatea instituţiei nu a fost blocată din cauză că nu predase obiectele de inventar şi biroul. “Am probleme de sănătate din cauza stresului şi am anunţat că voi veni la serviciu pentru întocmirea procesului verbal de predare-primire în data de 4 aprilie. Activitatea instituţiei nu a fost blocată pentru că era sfârşit de lună, iar comisarii aveau foarte mult de muncă şi fără a efectua controale. În plus, în luna iulie, eu am primit biroul la trei săptămâni după numirea în funcţie întrucât doamna Răducan a fost în concediu”, a declarat Giurcău.

A sesizat multe organe…

Mădălin Giurcău spune că a sesizat organele statului în legătură cu neregulile depistate în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, pe perioada în care a condus instituţia. “Am sesizat mai multe organe şi forumurile superioare în legătură cu neregulile din cadrul instituţie. Pe perioada în care am condus Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului nu am avut acces la arhiva instituţiei. Doamna Daniela Michi a reuşit să-mi blocheze accesul la arhivă în complicitate cu doamna Mihaela Răducan”, a menţionat fostul comisar şef. Referitor la această situaţie, Rodica Braia a precizat că există un responsabil de arhivă. “Domnul Giurcău face referire la unul dintre birourile noastre mai exact la camera 27 unde avem arhiva. La nivelul instituţiei există un responsabil cu arhiva în persoana lui Daniel Horcea, aflat în prezent în concediu de creştere copil. Acesta va veni la serviciu începând cu data de 9 aprilie şi se vor lămuri lucrurile”, a declarat Rodica Braia.  

Cum le-a sancţionat pe Răducan şi Cojocaru

Mădălin Giurcău nu are regrete din cauza calificativului “Nesatisfăcător” acordat Mihaelei Răducan şi Elenei Cojocaru. Acesta consideră că au fost sancţionate în mod legal din cauza activităţii slabe desfăşurate anul trecut. Giurcău a ţinut să explice situaţia în care cei doi comisari au ajuns în concediu medical. “În data de 28 martie, la ora 8.30, am ţinut o şedinţă la care au participat 9 comisari. Atunci am anunţat că erau programate pentru interviu, la ora 9.30 Mihaela Răducan şi la ora 9.55 Elena Cojocaru. Cele două nu s-au prezentat la interviu, iar eu am întocmit raportul de evaluare, decizia de încetarea şi preavizul pentru ambele, documentele transmiţându-le <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la CJPC Dolj. În jur de ora 11 Mihaela Răducan a transmis pe site că a intrat în medical, iar după aproximativ două ore, în aceeaşi zi, a intrat în concediu medical şi Elena Cojocaru. Evaluarea activităţii acestora pe anul 2011 se impunea pentru că în lunile ianuarie-februarie, când au fost evaluaţi ceilalţi comisari, cele două erau în concediu”, a explicat Giurcău.      

CONTESTAŢII

Comisarii Mihaela Răducan şi Elena Cojocaru au contestat calificativul “Nesatisfăcător”, decizia de încetare a activităţii şi preavizul, documente transmise de către Giurcău la CJPC Dolj, a confirmat Rodica Braia.   

INTENŢII

Mădălin Giurcău spune că încă nu s-a hotărât dacă va contesta sau nu decizia ANPC-ului. “Voi rămâne în continuare funcţionar public întrucât am promovat un concurs şi îmi voi căuta un alt serviciu. Încă nu ştiu dacă voi contesta decizia ANPC”, a declarat Mădălin Giurcău.

FIRME

Acesta spune că nu se va implica în politică şi nici în afacerile familiei. “Firmele soţiei mele au fost închise odată cu venirea mea aici. Nu intenţionez să mă implic în viaţa politică în perioada imediat următoare”, a precizat Giurcău.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: