Gorghiu, un pariu greşit?

Alina Gorghiu a fost cea desemnată de preşedintele Iohannis să conducă PNL spre o nouă clasă politică. Tânără, prezentabilă, cu dicţie... dar absolut neconvingătoare în apariţiile publice. Pare un politician actor, care spune ce trebuie, ce crede că vrem noi să auzim, nu ce simte.

Gorghiu are un puternic discurs anti-corupţie, dar nu poate fi la fel de convingătoare ca Monica Macovei, de exemplu. Care lupta cu corupţia atunci când nu era la modă, ba chiar păreai nebun dacă te băgai în aşa ceva. Senatorul PSD Dan Şova a aruncat ieri un cocoloş de nămol în Alina Gorghiu. I-a reamintit că în litigiul dintre Electrica şi CE Turceni, casa ei de avocatură reprezenta prima companie de stat şi casa lui de avocatură pe cea din Gorj. Sigur, Şova a spus că în mod legal cele două case de avocatură au luat fiecare sute de mii de euro dintr-un litigiu inventat între două companii de stat. Spun inventat, pentru că în primă fază Electrica a recunoscut datoria la CE Turceni. Nu se puteau pune directorii celor două companii de stat la masă pentru a face o eşalonare a datoriei? Uite că nu au putut, decât prin intermediul unor avocaţi de lux. În paranteză fie spus, pare că avocaţii Alinei Gorghiu şi-au făcut mai bine treaba, asta pentru că datoria Electrica faţă de Complexul Energetic Turceni a fost redusă din pix de la 68 la 48 de milioane de RON, dar şi eşalonată pe opt ani. Nu ştiu cât a fost comisionul avocaţilor de la Casa Gorghiu, dar a fost meritat. Pe când Casa Şova a luat peste 900 de mii de RON deşi a redus cu 20 de milioane de RON o datorie certă. Bani pe care acum procurorii DNA îi consideră prejudiciu.

Dincolo de asta însă, Alina Gorghiu spunea ieri că s-a retras din avocatură în vara lui 2007, tranzacţia cu pricina fiind semnată în toamnă. Rămâne de văzut dacă e aşa, pentru că în declaraţia de interese din 2008, Gorghiu a scris că era partener la Gorghiu, Pop şi asociaţii. Şi nu ar fi primul caz în care planează suspiciuni asupra şefei de la PNL.

Discursul ei de Albă ca Zăpada îmi aduce aminte de Mona Muscă, un politician carismatic, care ducea o luptă cu cei care au fost colaboratori ai Securităţii. Şi ce să vezi, după nişte ani, când era pe valul încrederii populare, „băieţii” au dat drumul la documente care arătau că în tinereţe şi Mona Muscă a semnat note informative. Aţi mai auzit ceva de Mona Muscă? Alina Gorghiu, dacă vrea să reuşească în politică, trebuie să fie sinceră, să-şi asume trecutul. Altfel, când i se va părea că a crescut mare, i se va aduce aminte că trebuie să fie o marionetă.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: