Gorjean încarcerat în Italia pentru tentativă de viol

Un bărbat de 43 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost condamnat și încarcerat în Italia pentru tentativă de viol și violență în familie. El are de executat o pedeapsă de 4 ani și 2 luni de închisoare, fosta sa iubită fiind cea care l-a trimis în spatele gratiilor.

Bărbatul a fost acuzat că și-a maltratat partenera de viață. Concubina era insultată în mod constant, târâtă de păr și lovită cu pumnii, „cu scopul de a obține supunerea necondiționată a părții vătămate față de el”, susțin autoritățile italiene.

Femeia l-a reclamat abia după ce a avut nevoie de îngrijiri medicale. „A prins-o și a târât-o de păr, lovind-o în mod repetat cu pumnii în zona capului, după care, în timp ce partea vătămată o ținea în brațe pe fiica lor în vârstă de 2 ani, a început să o dezbrace, încercând să întrețină raporturi sexuale cu aceasta prin constrângere, acțiune ce nu a fost dusă până la capăt din cauze independente de voința sa. Prin agresiunile indicate, N. Nicu Cătălin a provocat numitei C.P.M. leziuni corporale, constând în traumă craniană, distorsiunea coloanei vertebrale în zona cervicală și contuzii multiple, ce au necesitat pentru vindecare 10 zile de îngrijiri medicale”, au anunțat autoritățile judiciare din Italia.

Bărbatul a fost condamnat definitiv la 1.520 de zile de închisoare pentru săvârșirea a trei infracțiuni: rele tratamente în familie și în dauna persoanelor conviețuitoare, tentativă de violență sexuală și cauzare de leziuni corporale. Faptele au corespondent în legislația română în infracțiunile de violență în familie și tentativă la infracțiunea de viol. 

Gorjeanul a fost încarcerat pe 14 decembrie 2018. El și-a dat acordul să fie transferat într-un penitenciar din România. Luna trecută, magistrații din Bănie au fost de acord cu aducerea bărbatului în țară pentru executarea restului de pedeapsă.  

Vizualizări: 2,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: