Gorjean reţinut într-un dosar de şantaj şi cămătărie

Un gorjean a ajuns în spatele gratiilor după ce ofiţerii de la Crimă Organizată Mehedinţi şi Dolj, dar şi jandarmii au făcut ieri descinderi în Târgu-Jiu, Severin şi Bucureşti. Gorjeanul Adi Cebuc a intrat într-o mare belea din care nu va putea ieşi curând fiind acuzat de şantaj, tentativă de omor şi tâlhărie. În grupul infracţional se regăseşte şi Emilian Ştefan, cunoscut ca fiind antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru. Cebuc şi alţi patru au fost reţinuţi, iar astăzi vor fi prezentaţi Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă.

Cei cinci sunt vânaţi de anchetatori de multă vreme. Aceştia sunt cunoscuţi ca fiind periculoşi, mărturisirile victimelor sunt înfricoşătoare.

"Au fost făcute zece percheziţii la Drobeta Turnu Severin şi câte două la Târgu Jiu şi Bucureşti", declara comisarul-şef Silviu Văcaru.

"În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări, înscrisuri de vânzare-cumparare de imobile, documente auto, contracte de societăţi de pază, patru laptopuri, o unitate de calculator, peste 200 grame de bijuterii, o cagulă, bastoane telescopice, o sabie, două bate din lemn, mănuşi, cuţite, o armă de vanatoare SUHL de calibru 12 mm cu 49 cartuşe, un pistol cu gloanţe de cauciuc, 10 gloanţe cu bile de cauciuc, cinci tuburi goale de calibru 16 mm, trei tuburi goale de pistol 7,62 mm, două tuburi goale de 10 mm, pentru pistol cu bile de cauciuc", se arată într-un comunicat remis miercuri seara.

Doi gorjeni audiaţi

De asemenea, au mai fost ridicate sumele de 35.055 de lei şi 100 de euro şi patru autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 200.000 de euro. Din Gorj au fost audiate două persoane, dar doar Adi Cebuc a fost reţinut.

Acesta este suspectat că arelegături infracţionale cu membrii grupării infracţionale din care face parte şi Emilian Ştefan, senseiul lui Nuţu Cămătaru.

În 19 martie, antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, a fost arestat de către Tribunalul Mehedinţi, pentru constituirea unui grup infracţional care avea ca scop obţinerea unor sume de bani, prin ameninţare şi exercitare de violenţe, respectiv cămătărie şi şantaj.

În referatul procurorilor cu propunere de arestare, procurorii notau că grupul infracţional condus de Mocanu (Epuran Grigore), în prezent plecat în străinătate, din care făcea parte şi naşul său, inculpatul Emilian Ştefan, precum şi alte persoane din Târgu Jiu, se ocupa cu recuperarea unor datorii (imaginare) exercitând asupra părţilor vătămate violenţă sau lipsindu-le de libertate, susţin procurorii şi poliţiştii de crimă organizată.

Vizualizări: 471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: