Gorjeni angajaţi cu fonduri europene

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a derulat în perioada noiembrie 2010-aprilie 2012 proiectul ”Program de măsuri active pentru ocupare-PAEM”,  cofinanțat din Fondul Social European.

Proiectul a fost implementat în județul Gorj, în localitățile Târgu Jiu, Rovinari și Târgu Cărbunești pe o perioadă de 18 luni și s-a adresat șomerilor tineri cu vârsta între 16 și 24 ani și șomerilor de lungă durată, tineri și adulți. Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, Romeo Chiriac, spune că față de bugetul inițial, de 1.889.046 lei s-a cheltuit per total 655.907 lei. ”În implementarea acestui proiect noi am fost și funcționari ai agenției și nu am putut fi plătiți. Au fost bugetați, prin buget au fost prinse aceste cheltuieli, însă nu am putut să fim plătiți. Pe parcursul proiectului ne-am dat seama că au mai fost și anumite materiale care nu a mai avut sens să le mai achiziționăm”, menționează Romeo Chiriac.

În urma derulării acestui proiect au fost angajate doar 105 persoane. ”Față de cele 400 de persoane care erau prevăzute în grupul țintă de a fi mediate și consiliate s-a realizat informarea unui număr de 899 de persoane, fiind încadrate 105 persoane. S-au organizat trei cursuri de formare profesională la care au fost cuprinse 84 de persoane, absolvind 76, două cursuri de competențe antreprenoriale, la care au fost cuprinse 32 de persoane, cursuri finalizate cu un concurs de proiecte pentru înființarea unei firme, fiind acordate trei premii în valoare de câte 100 lei”, spune Romeo Chiriac, directorul AJOFM.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: