Gorjeni păcăliți cu locuri de muncă

Vreo câteva sute de gorjeni, dar și vecini din Mehedinți, au pierdut banii pe care i-au dat unui patron din Borăscu ce le promitea locuri de muncă în Italia și Germania.

Individul își deschisese un punct de lucru al firmei sale la Motru, a adus aici două secretare care să încaseze cât mai repede taxa de 100 de lei de la cei dornici să plece cât mai repede de pe aceste meleaguri, după care nu a mai înregistrat  în contabilitatea firmei decât o mică parte din sumele încasate. De la mijlocul lui iulie și până acum, nu mai puțin de 253 de persoane au fost păcălite cu falsele locuri de muncă din Occident, domeniile în care gorjenii erau dornici să lucreze fiind agricultura și construcțiile. „Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au constatat că aceste contracte individuale de muncă ar fi fost întocmite şi semnate de două angajate ale firmei, fără a avea calitatea necesară pentru a întocmi astfel de documente. De asemenea, pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că pentru 70 persoane nu s-ar fi emis chitanţe, iar alte 133 chitanţe care ar fi fost emise nu au fost înregistrate la Serviciul Fiscal. Din totalul de 25.300 lei, a fost depusă în contul firmei suma de 4.800 lei şi 126 euro, iar diferenţa de 20.000 lei a fost predată de cele două secretare administratorului, fără a se întocmi documente justificative. La punctul de lucru nu au fost prezentate documente de colaborare între această societate comercială şi alte societăţi din România sau din străinătate, prin care să se garanteze asigurarea unui contract de muncă în condiţiile mai sus menţionate”, a comunicat IPJ Gorj.

Patronul dornic de îmbogățire peste noapte s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omisiunea, in tot sau in parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, înşelăciune, falsul în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: