Gorjeni și albanezi condamnați pentru trafic de droguri! Pedepse mai mici!

Curtea de Apel Pitești a dat ieri verdictul final într-un dosar de trafic de droguri în care inculpații sunt doi albanezi și trei gorjeni, cu toții ajungând după gratii după ce procurorii DIICOT i-au prins în flagrant în timp ce transportau cu o mașină nu mai puțin de 25 kg de heroină, de puritate 80%, valoarea de piață a cantității respective fiind de peste o jumătate de milion de euro. Gorjenii care erau cărăuși în afacerea respectivă veneau din Turcia, iar acum au primit pedepse destul de mari, dar mai mici decât cele decise pe fond de Tribunalul Argeș.

Horia Laurențiu, din Bălești, zis, „Raul”, Ovidiu Virginel Popescu, din Bâlta, comuna Runcu, ambii de 32 de ani, și Ionuț Alexandru Popete, de 25 de ani, din Târgu Jiu, cartierul Slobozia, au reușit să intre în combinații ilegale cu Danjel Kotorri, zis „Toni„ sau „Tomi”, și cu Nashir Bushati, zis „Jimy”, dar și cu Florentina Luana Capeți, zisă „Luana”, o româncă originară din Caransebeș.  Albanezii aveau inițial de executat câte 16 ani de pușcărie, dar după decizia de ieri au rămas „doar” cu 13 ani de detenție. Pentru 10 ani și 8 luni vor sta după gratii „Raul” și „Luana”, în timp ce Popescu a primit o pedeapsă de 9 ani și 8 luni. Popete, care este și recidivist și avea un rest de executat, are, în total, o pedeapsă finală de 6 ani, 5 luni și 10 zile, asta în condițiile în care, la Tribunal, pedeapsa cea mai mică dispusă pentru traficanți era de peste 10 ani.

Unii dintre cei în cauză au avut-o ca avocat pe Liliana Clima, cea care a fost și apărătorul lui Marcel Țundrea cu mai bine de un deceniu în urmă. Instanța a menținut decizia inițială de confiscare a mașinii folosite la transportul drogurilor, un Volkswagen Transporter, înmatriculat la Gorj, GJ-82-WRG, fiind proprietatea lui Virginel Ovidiu Popescu. De asemenea, de la fiecare instanța a dispus confiscarea unor sume de bani, care nu sunt însă foarte mari, de ordinul sutelor, cel mai grav pentru traficanți fiind însă că nu au ajuns cu „marfa” la destinație, închisoarea fiind pentru ei un loc mult mai sigur în aceste condiții.

Vizualizări: 496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: