Gorjenii îşi pot verifica on-line vechimea în muncă

Gorjenii care vor să aibă o situaţie clară privind vechimea în muncă o pot verifica prin intermediul unei aplicaţii informatice. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj au precizat că poate fi verificată on line doar vechimea dinaintea anului 2001, în timp ce vechimea de după aprilie 2001 este stocată în cadrul instituţiei în baza declaraţiilor nominale pe care le depun angajatorii. La nivelul judeţului Gorj doar 41 de salariaţi care, cel mai probabil se pregătesc de pensionare, au accesat aplicaţia on line.

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Gorj informează gorjenii despre posibilitatea de a-şi verifica on line vechimea pe care au acumulat-o în câmpul muncii. Ioana Talău, directorul Casei Judeţene de Pensii Gorj, a precizat că în felul acesta gorjenii pot identifica eventualele erori care nu bat cu ce se regăseşte în carnetul de muncă. „Dacă eu din Gorj mă mut la Suceava, depun dosarul de pensie la Suceava şi nu o să mai fie nevoie să vin să-mi iau hârtii de pe la Casa de Pensii Gorj pentru că ele există în sistem dar până să ies eu la pensie, dacă îmi creez un cont din ăsta on line pot să intru pe aplicaţie şi să-mi verific singur perioadele de muncă din aplicaţia informatică şi să văd dacă este corect ce există acolo sau nu. După aprilie 2001, toată perioada lucrată se regăseşte deja stocată la noi într-o aplicaţie informatică creată în baza declaraţiilor nominale pe care le depun angajatorii”, a spus Ioana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj.

Cont şi parolă personală

Aceasta a precizat şi care sunt paşii pentru a putea vedea on line datele. „Prima şi prima dată intră pe site-ul Casei Naţionale de Pensii şi este acolo o cerere tip pe care o completează şi şi-o scanează şi ne-o aduce însoţită de o copie după buletin şi apoi informaticianul nostru îi creează în baza de date un cont şi o parolă personală. Cu acest cont poate intra de pe orice calculator şi îşi verifică vechimea în muncă. În acest fel poate sesiza şi eventualele greşeli care pot fi îndreptate”, a adăugat Ioana Talău. Toate datele care apar în mediul on line sunt de fapt rezultatul acţiunii întreprinse în perioada 2005-2009 de către instituţiile de muncă privind prelucrarea şi scanarea carnetelor de muncă. „După această operaţiune s-a constituit o bază de date la nivel naţional care să fie valorificată mai târziu, la ieşirea la pensie. La nivelul judeţului Gorj au fost eliberate până în prezent 41 de conturi personale dar ne-am dori să avem mai multe astfel de solicitări şi îi aşteptăm pe oameni să beneficieze de această aplicaţie”, a spus Ioana Talău, directorul Casei Judeţene de Pensii Gorj.

Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: