Gorjenii îşi pregătesc maşinile pentru iarnă de teama amenzilor

De luna viitoare şoferii care nu au anvelope de iarnă riscă să fie amendaţi. Din această cauză aceştia au început deja să-şi cumpere cauciucuri chiar dacă acestea s-au scumpit cu aproximativ 30%. Chiar şi aşa, vânzările merg foarte bine în această perioadă. Sunt şi conducători auto care nu-şi permit să-şi achiziţioneze anvelope noi şi vor cumpăra unele second-hand.

Începând de luna viitoare şoferii care nu vor avea maşinile echipate cu anvelope de iarnă riscă să primească amenzi de ordinul sutelor sau chiar a miilor de lei. Mai mult decât atât, conducătorii auto riscă să rămână şi fără certificatele de înmatriculare. „Conducătorii auto care sunt depistaţi în trafic fără a avea autoturismele echipate de iarnă riscă să primească amenzi cuprinse între 600 şi 40.000 de lei în funcţie de maşină şi să li se reţină certificatele de înmatriculare”, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Magazinele de specialitate s-au aprovizionate deja cu anvelope. Faţă de anul trecut, preţurile la cauciucurile de iarnă au crescut chiar şi cu 30%. Chiar şi aşa, gorjenii sunt nevoiţi să le cumpere. „Preţurile au crescut în funcţie de distribuitori şi producători faţă de anul precedent cu procente de la 10 până la 40%. Încă din luna august gorjenii vin să se intereseze de preţuri, fac comenzi iar apoi le cumpără. Le achiziţionează din timp pentru că în mod sigur se scumpesc”, a declarat Daniel Dodenciu, reprezentant magazin.

Sunt şi şoferi care nu au posibilităţi să dea câteva mii de lei pe anvelope noi şi le achiziţionează din târgul auto sau la second hand la preţuri mai mici. „Nu mi-am cumpărat încă anvelope, dar în maxim două săptămâni o să-mi echipez maşina. Cel mai probabil o să le iau din Târgul auto la second-hand pentru că sunt bune şi preţurile sunt cam la jumătate faţă de magazin. Trebuie să le luăm pentru că amenzile sunt mai mari decât cauciucurile”, a spus un târgujian.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: