Gorjenii spun "Nu!" privatizării termocentralelor şi mineritului

Politicienii şi sindicatele din Gorj au criticat dur intenţia Guvernului de la privatiza Complexul Oltenia după ce va fi înfiinţat. Sindicaliştii se opun privatizării, iar politicienii profită de greşeala guvernanţilor şi-şi fac campanie electorală. Cert este că dacă acest lucru se va înfăptui, privatizarea va sacrifica peste o mie de mineri şi energeticieni din Gorj. Interesant este că nici reprezentantul partidului de guvernământ în judeţ nu sprijină acţiunile acestuia.

Sindicalistul Adrian Marciuc a declarat că aşteaptă întâi înfiinţarea CE Oltenia şi apoi vor lua măsuri. „Aşteptăm să se înfiinţeze şi apoi ne vom opune privatizării. Până atunci nu am ce să comentez“, a spus liderul sindicatelor din CE Turceni. Dacă preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, vorbeşte de un haos general, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, spune că privatizarea va genera o criză economică şi mai mare.

Dian Popescu, descumpănit

Preşedintele PNL, Dian Popescu, este uluit de ce se întâmplă în domeniul energetic şi minier din Gorj. Acesta pune totul pe seama unui guvern haotic şi contradictoriu. „Nu ai cum să faci o declaraţie astăzi că SNLO va avea management privat şi câteva ore mai târziu să ieşi din nou pe post şi să spui că de fapt Complexul Oltenia se privatizează. Nici măcar nu există Complexul Oltenia şi ştiţi foarte bine că, legal, în CSAT funcţionează încă Electra. Un guvern haotic care nu ne dă soluţii. Vreau să vă spun un lucru, eu nu sunt împotriva unei decizii dar se contrazic, sunt declaraţii antagoniste”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Călinoiu vrea strategii

Nici preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu a putut sta departe de declaraţiile privind privatizarea sistemului energetic. „Această privatizare pe care o vehiculau că nu este un scop în sine în campanie iată că devine un scop al guvernului şi care va aduce României o criză economică şi mai mare decât cea prin care trecem. Din păcate, toate aceste declaraţii au dus la generalizarea haosului. Spun asta pentru că nici un domeniu în ţara asta nu are o strategie clară”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.

Ruşeţ nu crede în înfiinţarea complexului

Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, vorbeşte de privatizare ca de o acţiune pripită a guvernului. Mai mult, spune că nu are motive să creadă că CE Oltenia va funcţiona vreodată. „Să aşteptăm să devină funcţional Complexul Energetic Oltenia. Dacă acest lucru cu privatizarea se va întâmpla, cred că va fi o acţiune pripită. Să privatizezi o astfel de entitate fără să vezi rezultatele financiare, fără să vezi dacă este funcţională sau nu, implică o mare responsabilitate atât din partea guvernului cât şi din partea celor implicaţi. Am aşa doza mea de suspiciune că paşii sunt cam aceeaşi ca şi în cazul Electra”, a declarat Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj.

CONCEDIERI

Noile companii energetice Oltenia şi Hunedoara vor fi privatizate până la finele lunii iunie 2012, operaţiune care va impune şi concedieri de personal la unele dintre unităţile care vor forma cele două companii, relevă ultima scrisoare de intenţie încheiată de Guvern cu FMI. Conform documentului, vor fi reduse cel puţin 900 de posturi.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: