Gorjenii, victimele gerului

Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile a făcut ca numărul persoanelor cu afecţiuni respiratorii să depăşească 800 într-o săptămână. Copiii sunt cei mai afectaţi de viroze şi pneumonii, pentru că se află în colectivitate, iar virusul se răspândeşte rapid. Totodată, în ultimele 24 de ore, două persoane au fost duse la spital cu hipotermie.

Temperaturile tot mai scăzute afectează gorjenii. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Gorj au precizat că în ultimele 24 de ore, două persoane au fost duse la Unitatea de Primiri Urgenţe unde au primit îngrijiri medicale pentru că au fost afectate de ger. Din fericire, starea acestora este stabilă. ”În ultimele 24 de ore am avut persoane care au fost ridicate de ambulanţă şi duse la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Tg-Jiu pentru îngrijiri medicale. Starea lor este stabilă, însă este bine de ştiut că hipotermia poate conduce la deces”, a atenţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judetean Tg-Jiu. Specialiştii recomandă cetăţenilor să fie foarte atenţi mai ales cu copiii şi bătrânii al căror sistem imunitar este mai sensibil. De asemenea, autorităţile atenţionează gorjenii ca, în cazul în acre observă persoane fără adăpost să anunţe autorităţile, pentru că persoanele din această categorie socială nu se pot proteja singure şi trebuie să fie sprijinite de autorităţi.

800 într-o săptămână

Gerul provoacă  oamenilor afecţiuni respiratorii, în special viroze şi pneumonii. În ultima săptămână a fost o adevărată avalanşă de gorjeni care s-au prezentat la spital cu simptome specifice acestor afecţiuni.  839 de persoane au fost afectate de viroze, copiii fiind cei care au avut cel mai mult de suferit. ”Practic am avut înregistrate 839 de cazuri de viroze în ultima săptămână. Copiii sunt cei mai afectaţi pentru că ei sunt în colectivităţi, iar virusul se răspândeşte foarte uşor.”, a precizat Piţian.

Specialiştii recomandă gorjenilor să-şi ia măsuri de precauţie pentru a nu cădea victime gerului. Îmbrăcămintea trebuie să fie adecvată temperaturilor, trebuie evitate zonele aglomerate, alimentaţia trebuie să fie una sănătoasă care să conţină multe fructe şi legume, iar la primele simptome de boală, cetăţenii trebuie să se prezinte la medic pentru a se evita complicaţiile. De asemenea, medicii atenţionează din nou cetăţenii, că automedicaţia este un obicei al oamenilor care  poate agrava afecţiuni ce pot fi tratate foarte uşor cu un tratament adecvat, prescris de specialist.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: