Gorun îşi va păstra echipa într-un viitor mandat

Preşedintele Senatului din Universitatea ”Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu, Adrian Gorun, a prezentat în emisiunea ”Provocare la Adevăr” numele profesorilor universitari cu care ar dori să facă echipă în cazul în care ar fi ales rectorul instituției în urma alegerilor din 13 februarie. Prin regulamentul de organizare a alegerilor s-a stabilit ca în momentul depunerii candidaturii să se prezinte o serie de documente, iar o piesă la dosar este lista cu propunerile pentru echipa managerială.

Echipa managerială propusă de Adrian Gorun la intrarea în cursa pentru șefia UCB nu diferă foarte mult de cea actuală. Pentru pozițiile de prorectori au fost propuși profesorii Mihai Cruceru, Liviu Cârțână, Sorilel Ghimiși sau Laura Trocan. ”Așa era solicitarea, să mergem cu câte două propuneri pentru fiecare poziție, iar pozițiile de prorectori de pe lista mea sunt Mihai Cruceru pe de o parte și Liviu Cârțână pe de altă parte, Laura Trocan și Sorinel Ghimiși”, spune Adrian Gorun. Echipele ar fi păstrate și în cazul facultăților. ”La decanate și actualii decani sunt foarte competitivi și au dovedit că au competențe manageriale. La Facultatea de Inginerie Luminița Popescu și Cristinel Racoceanu ca două propuneri pentru decan, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor propunerile sunt Gabriela Babucea, care exercită în prezent această funcție și Lucica Popa Paliu. La Facultatea de Științe Administrative și Studii Politice Comparate domnul Moise Bojincă și Cornelia Tomescu, iar la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentel domnul Mălăescu și Delia Bâcă”, afirmă Adrian Gorun.

ŞCOALA  DOCTORALĂ

”La Școala Doctorală nu poate fi oricine director, director care are până la urmă  atribuțiuni la nivel de prorector în universitate, ci pe acest domeniu, ci doar cei care au calitatea de îndrumător de doctorat. În UCB din Târgu Jiu trei persoane au această calitate. Este vorba de Școala Doctorală de Finanțe unde prin ordin al ministrului au calitatea de îndrumător Constantin Căruntu și Gabriela Dobrotă, iar al treilea sunt eu, pe Sociologie, dar nu la UCB, ci la Universitatea din Craiova”, mai menționează Adrian Gorun.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: