Grădiniţe noi la Târgu Jiu şi Bustuchin

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului va construi două grădinițe în județul Gorj prin programul ”Reforma educației timpurii în România”, în comuna Bustuchin și în municipiul Târgu Jiu. La nivel național au fost cuprinse în acest program 180 obiective de investiții, grădinițe cu program normal cu trei sau patru săli de grupă.

Conform proiectului propus pentru construirea unei grădinițe cu trei grupe în satul Bustuchin ar fi nevoie de 1.506 mii lei. Aceasta va fi construită pe o suprafață de peste 3000 mp, iar durata investiției va fi de nouă luni. De asemenea, structura de rezistență se va proiecta antiseismic, în conformitate cu prevederile în vigoare. Primarul Ion Ciocea din localitate nu știe când se vor demara lucrările pentru această investiție care este necesară pentru 30 de preșcolari. Tot prin acest program se va finanța și construirea unei grădinițe pe strada Hidrocentralei din municipiul Târgu Jiu, ce se va ridica la 1385 mii lei. Durata prevăzută pentru executarea acestei investiții este de asemenea de nouă luni. În cadrul acestui proiect sunt finanțate reabilitarea și dotarea cu mobilier a grădinițelor defavorizate. Vor fi astfel dotate cu săli de grupă, vestiar, izolator, grup sanitar, spații auxiliare pentru personal și depozitare, instalații de apă curentă și încălzire centrală. Acestor dotări de interior li se adaugă spațiile de joacă, spațiile verzi și căile de acces pietonale și auto. ”Prin finanţarea acestor obiective de investiţii se dezvoltă reţeaua învăţământului preşcolar în cadrul comunităţilor dezavantajate, permiţând MECTS includerea în programele şi politicile de educaţie a populaţiei preşcolare şi, în secundar, se sprijină sectorul construcţiilor şi al materialelor de construcţii.”, se arată în programul elaborat de Ministerul Educației.

FINANŢARE

Finanţarea celor două obiective de investiții se va face din împrumutul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, de la bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: