Graure vrea angajaţi mai tineri la CE Turceni

Complexul Energetic Turceni se confruntă cu o problemă pe care directorul general, Octavian Graure, vrea să o rezolve în perioada imediat următoare. Este vorba de media de vârstă a personalului complexului, atât salariaţii cât şi conducerea fiind de părere că personalul este deja îmbătrânit şi nu sunt tineri meseriaşi care să le ia locul. Prima măsură în acest sens este angajarea a cinci sudori cu vârste până în 35 de ani.

Problema vârstei a fost pusă chiar de salariaţii Complexului Energetic Turceni cărora le este teamă că se va alege praful de munca lor dacă nu vor fi înlocuiţi de tineri care să ştie meserie. “Este foarte rău pentru că nu sunt tineri care să înveţe măcar de la noi când nu vom mai fi. Avem nevoie de personal tânăr pentru că cel de acum este deja depăşit, suntem aproape toţi peste 45 de ani şi nu avem niciun tânăr care să ne înlocuiască”, a declarat un maistru din cadrul complexului Turceni.

Se anunţă angajări

Nevoia de personal tânăr este confirmată şi de conducerea unităţii Octavian Graur, care spune că s-a făcut o analiză la nivelul complexului şi s-a dispus întocmirea unor referate pentru angajarea a cinci sudori tineri. “Ştiu că este o nevoie a oamenilor de aici şi mai mult, o problemă pentru că avem nevoie de personal tânăr. S-au făcut mai multe analize şi am dispus întocmirea unor referate astfel încât în perioada următoare să fie angajaţi cinci sudori care vor participa la trei probe practice. S-au stabilit şi criteriile, să nu aibă mai mult de 35 de ani, distanţa de complex să nu fie mai mare de 30 de kilometri. Încercăm astfel întinerirea câtorva sectoare din cadrul complexului”, a declarat Octavian Graure, directorul general al CE Turceni.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: