Greblă spune că Băsescu nici nu ştie că l-a decorat pe Cârciumaru

Senatorul Toni Mihail Greblă a declarat într-un interviu că intenţia liderului PNL Dian Popescu, de a candida la parlamentare este justă. Acesta a comentat şi pe marginea decorării lui Florin Cârciumaru la rangul de „Cavaler“, însă a menţionat că Traian Băsescu decorează mii de oameni pe an… Declaraţiile pot fi ascultate integral pe Radio Infinit.

Ce spuneţi despre declaraţia lui Dian Popescu, de a candida la Senat?

Este o declaraţie făcută în timpul sărbătorilor. Am o experienţă în viaţa politică, inclusiv în Elveţia. Cu primarul Genevei nu reuşeam să mă întâlnesc între 1-6 ianuarie pentru că el considera că este o perioadă de reflecţie. Dian Popescu are motivele lui pentru care a decis să-şi anunţe candidatura acum, sau intenţia de a candida. Dian Popescu este preşedinte PNL şi copreşedinte USL. În această funcţie, cu experienţa  pe care o are este îndreptăţit să candideze, fie pe un colegiu de senator, fie pe deputat.  Nu mi se pare o declaraţie ieşită din comun.

Când vom şti candidaţii?

Unii sunt interesaţi să li se anunţe candidatura cât mai curând posibil, nu mă refer acum la Dian Popescu, care sunt mai puţin cunoscuţi, alţii care au o notorietate, o vizibilitate nu au nevoie să li se anunţe candidatura cu o lună înainte. După ce se va pronunţa şi Curtea Constituţională, dacă tentativa de comasare a alegerilor locale şi parlamentare este constituţională, USL trebuie să facă o analiză şi în martie să anunţe candidaturile.

Cum comentaţi declaraţiile lui Florin Cârciumaru?

Mi se pare o poziţie corectă. USL şi-a propus să obţină pentru 50 la sută din mandatele de parlamentari, iar guvernarea va aparţine USL. Cârciumaru va obţinem scor bun-

V-a surprins faptul că preşedintele l-a făcut cavaler pe Florin Cârciumaru-

Nu m-a surprins. Dacă şeful statului te decorează asta reprezintă o mândrie. În acelaşi timp, preşedintele României, din 1994 cred, de când e această lege cu decoraţiile, a decorat în fiecare an câteva mii de oameni, nu sunt trei oameni decoraţi. Spre exemplu, primeam de la Preşedinţie să propunem doi funcţionari care să fie decoraţi. De asta spun că preşedintele nu s-a uitat la culoarea politică. Sunt convins că Florin Cârciumaru merita din plin această decoraţie.  

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: