„Greii” fotbalului românesc au scăpat de puşcărie !

Greii din fotbalul românesc au răsuflat uşuraţi ieri. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca „Dosarul Transferurilor” să fie rejudecat la Curtea de Apel. Iniţial cei 8, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Gică Popescu şi Jean Pădureanu fuseseră condamnaţi la ani grei de închisoare, fie cu executare, fie cu suspendare, cazul ultimilor 3 din listă. Cele trei judecătoare care au analizat însă cazul au decis să nu-i condamne pe cei 8, ci să trimită cazul la rejudecare. Asta ar putea însemna că procesul s-ar putea tărăgana 2-3 ani de acum încolo. “Am vorbit cu toţi marii avocaţi şi mi-au spus că se va da spre rejudecare. Completul de judecată de la ICCJ a fost profesionist, asta a fost cea mai corectă decizie. Acum se reia totul, se face expertiză, se audiază martorii, tot, s-ar putea să mai dureze 3-4 ani. S-a ajuns prea departe, aceşti oameni au adus bani în ţară, nu au dus banii în străinătate ca alţii. Cele trei judecătoare de la ICCJ trebuie felicitate, aşa se face justiţie în această ţară”, a comentat verdictul Dumitru Dragomir, şeful LPF, conform Mediafax.    

„Această decizie nu înseamnă o achitare, înseamnă în continuare derularea procesului. Pentru moment este linişte, însă acest război între avocaţi şi procurori va continua.”           Ioan Becali, impresar FIFA

„Familia mea a suferit enorm... după verdictul din noiembrie, tatăl meu a făcut infarct şi a avut nevoie de cinci by-pass-uri, toată familia plânge. Au fost şapte ani de anchete, de procese, practic a fost un arest la domiciliu.Voi încerca să diminuez cât pot mai mult afacerile din România pentru că aici nu numai că nu eşti apreciat, dar eşti hărţuit.”             Cristi Borcea, fost acţionar Dinamo (sursa: Realitatea TV)

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: